27 Ağustos 2009 Perşembe

Windows Server 2003 Türkçe Full Ve Görsel Eğitim



Microsoft® Windows Server 2003 R2 SP2 Enterprise Edition Full ISO is x86


http://rapidshare.com/files/179471672/Server-R2-SP2_HZP_BluRay.part1.rar
http://rapidshare.com/files/179471126/Server-R2-SP2_HZP_BluRay.part2.rar
http://rapidshare.com/files/179471725/Server-R2-SP2_HZP_BluRay.part3.rar
http://rapidshare.com/files/179471359/Server-R2-SP2_HZP_BluRay.part4.rar
http://rapidshare.com/files/179471685/Server-R2-SP2_HZP_BluRay.part5.rar
http://rapidshare.com/files/179471824/Server-R2-SP2_HZP_BluRay.part6.rar
http://rapidshare.com/files/179469839/Server-R2-SP2_HZP_BluRay.part7.rar

Görsel Eğitim Konuları

Windows Server 2003 - Active Directory Installation.avi
Windows Server 2003 - Active Directory Users and Computer Management.avi
Windows Server 2003 - DHCP Client Configuration.avi
Windows Server 2003 - DHCP Server Address Leases.avi
Windows Server 2003 - DHCP Server Configuration.avi
Windows Server 2003 - DNS Server Configuration.avi
Windows Server 2003 - DNS Server Forwarder Configuration.avi
Windows Server 2003 - Entering to an Windows Server 2003 Domain.avi
Windows Server 2003 - File Server & Shadow Copy.avi
Windows Server 2003 - IIS Server Configuration.avi
Windows Server 2003 - IIS Server Installation.avi
Windows Server 2003 - Logging into an Windows Server 2003 Domain.avi
Windows Server 2003 - Mail Server Installation.avi
Windows Server 2003 - Mail Server Test.avi
Windows Server 2003 - Print Server Configuration.avi
Windows Server 2003 - RAS Server Configuration.avi
Windows Server 2003 - Streaming Media Server Configuration I.avi
Windows Server 2003 - Streaming Media Server Configuration II.avi
Windows Server 2003 - Streaming Media Server Installation.avi
Windows Server 2003 - Terminal Server Installation.avi
Windows Server 2003 - Terminal Server Usage.avi
Windows Server 2003 - WINS Server.avi
Microsoft Server 2003\\Apache Web Server.ppt
Microsoft Server 2003\\Network.ppt
Microsoft Server 2003\\Virtual PC.ppt
Microsoft Server 2003\\Virtual_PC_Technical_Overview.doc
Sınav Sorularım\\ara sınav 2003SORULAR.doc
Sınav Sorularım\\finalsistemyönetimi.doc
Sınav Sorularım\\işletim ii 2.vize SORULAR.DOC
Sınav Sorularım\\işletim ii vize SORULAR 2006.DOC
Sınav Sorularım\\işletim sistemleri 17.06.2003 - 13.30.doc
Sınav Sorularım\\işletim sistemleri.doc
Sınav Sorularım\\sistem yönetimi 2006 Vize I.doc
Sınav Sorularım\\sistem yönetimi sınav soruları-08-05-2003.doc
Sınav Sorularım\\sistem yönetimi.doc
Sınav Sorularım\\sistemyonetimi.doc
Sınav Sorularım\\işletim Sistemleri II mazeret sınavı.doc
Not-1: Paket 326 MB olup sıkıştırılmış hali 13 MB’dır.
Not-2: Videolarda ses yoktur, sadece görsel olarak anlatım mevcuttur.

Dowloand linki : http://rapidshare.com/files/191465759/Windows2003server.rar

20 Ağustos 2009 Perşembe

Seneye değişecek fakülte isimleri hakkında araştırma..

Mesleki ve teknik yükseköğretimin yeniden düzenlenmesine ilişkin YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay bir sunum yaptı.

" Günay`ın verdiği bilgiye göre, dört yıllık lisans eğitimi veren `Endüstriyel Sanatlar Eğitim Fakültesi`, `Mesleki Eğitim Fakültesi`, `Mesleki ve Teknik Eğitim Fakültesi`, `Teknik Eğitim Fakültesi`, `Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi` kapatılacak. Kapatılan fakültelerin bulunduğu üniversite bünyesinde, alanlarında meslek elemanı yetiştirmek ve aynı zamanda kapatılan fakültelerin işlevini yerine getirmek üzere 3 tip yeni fakülte kurulacak.


Bünyesinde teknik eğitim fakültesi (TEF) veya mesleki ve teknik eğitim fakültesi (MTEF) bulunan üniversitelerin bu fakültelerinin kapatılıp yerine `Teknoloji Fakültesi`; mesleki eğitim fakültesi (MEF) bulunan üniversitelerin bu fakültesinin kapatılıp yerine `Sanat ve Tasarım Fakültesi`, bünyesinde ticaret ve turizm eğitimi fakültesi (TTEF) bulunan üniversitelerin bu fakültelerinin kapatılarak yerine `Turizm Fakültesi` kurulmasına, `Endüstriyel Sanatlar Eğitim Fakültesi` bulunan üniversitenin bu fakültesinin kapatılmasına karar verildi.

Mühendislikle eğitim fakültesi arasında uygulama ağırlıklı eğitim verecek teknoloji fakültelerinde `uygulama mühendisi` yetiştirilecek. Meslek liselerinde öğretmen olmak isteyen bu fakülte mezunları ise ilave bir yıllık pedagojik formasyon alacak."



ÖĞRETMEN İHTİYACI


Yeni kurulacak fakülteler, kapatılan fakültelerin eşiti olan fakülteler olmayacak. Bu fakülteler, uygulama bilgi ve beceri niteliği yüksek elemanlar yetiştirecek. Mesleki ve teknik ortaöğretimin öğretmen ihtiyacı, kurulacak fakültelerin veya diğer fakültelerin mezunlarından 1 yıl (2 yarıyıl) pedagoji eğitimi görerek pedagoji sertifikası alanlar tarafından karşılanacak.


Mühendislik fakültesi mezunları mesleki ve teknik ortaöğretime öğretmen olmak istedikleri takdirde, ilgili mühendislik teknolojisi programının uygulama farkını tamamlamak (veya alanında belirli bir süre uygulama deneyimi kazanmak) ve pedagoji eğitimi almak koşuluyla öğretmen olabilecek.

(Alıntı)

1 Ağustos 2009 Cumartesi

PMYO Mülakat Sınavı - Bilir Kişi Anlatımı Alper KILIÇ

PMYO Mülakatı

Merhaba arkadaşlar.Soru-cevap bölümünde mülakat ile ilgili sorular çoğalmaya başlayınca bende geçen seneden tecrübeli biri olarak size deneyimlerimi anlatmak istedim. Herşeyden önce şunu söylemeliyim ki mülakat korkacak bir sınav değil.Tabi sizi anlıyorum daha önce hiç bilmediğiniz, görmediğiniz birşeyle karşı karşıyasınız.Ben anlatayım, sizde dikkatlice okuyun.

Öncelikle erkekseniz boyunuz 167, bayansanız 165 olmak zorunda.Eğer daha kısaysanız hiç boşa uğraşmayın derim.Boy konusunda hiç affetmiyorlar, bir bayanı gözümün önünde 164,5 ile yani yarım santim ile elediler.Kiloyu problem etmeyin eğer her tarafınızdan yağ fışkırmıyor ve obezite değilseniz sorun olmaz.Ufak tefek Türk kası olanlar sorun etmesin. Az bir göbek bendede var yani. Geçen sene boy-kilo oranım 175cm-85 kg idi.Mülakatı geçtim.

Başvuru yapmaya gittiğiniz zaman size bir mülakat tarihi veriyorlar.Mülakat günü saatinde bağlı olduğunuz Polis Meslek Yüksekokulu'nun önünde hazır oluyorsunuz. Çok dikkat çekici elbiseler giymemeniz daha iyi olur. Yani bir kapri veya uzun şort veya mini etek vb. değilde daha sade bir pantolon ve tişört ile gidin.Bayanlar da kesinlikle etekle gitmesin hareketleri yapamaz.Erkeklerde küpe ve uzun saç da o ortama hiç uymuyor bunu da belirteyim. Birde vücudunuzda dövme veya benzeri kalıcı uygulamalar varsa bu bir elenme sebebi olabilir, olabilir değil mutlaka elenirsiniz.

Mülakat sabahı kalkın, istenilen saatte Polis Meslek Yüksekokulu'nun önünde oldun. Elinizde, başvuru yaparken size verilen bir "Mülakat Giriş Belgesi" olacak ve o belgede mülakat sıranız var.Sırayla sizi bahçe kapısından 20 şer veya 30 ar kişi olarak içeri alacaklar. Bina dan içeri gireceksiniz ve size gösterilen paravanlı bir yerde bayanlar kollarını dirseklere kadar, pantolonlarını da diz kapaklarının üstüne kadar çekecekler ve çoraplarını çıkaracaklar. Erkekler ise çoraplarını çıkaracak, pantolonlarını diz kapaklarının üstüne kadar çekecek, tişört ve atletlerini çıkaracaklar.Yani erkekler pantolonu şort gibi diz kapağına kadar kıvıracak ve pantolon hariç herşeyi çıkaracaklar. Hazır olunca bir polis abiniz sizi mülakat salonunun kapısında sıraya dizecek.Sıranız gelince içeri gireceksiniz.Hemen girişte boy-kilo ölçümü yapacaklar, bir kağıda ikisini de yazacaklar ve elinize kağıdı verecekler.Daha sonra birkaç adım ötede bir doktor abiniz elinde renk körlüğü testi için birkaç kağıtla sizi bekliyor olacak. Kağıtları gösterecek ve siz kağıtta gördüğünüz rakamı söyleyeceksiniz.Heyecan yapmayın korkacak birşey yok.Yanında başka biri sizden kollarınızı uzatmanızı isteyecek ve iz olup olmadığına bakacak. İz varsa sizden mantıklı bir açıklama isteyebilir.Yani eğer jilet vb. iz yoksa yine korkacak birşey yok.Elinizdeki kağıda iki abiniz de olumlu şıkları işaretleyecekler.Birkaç adım ileride yere serilmiş minderler ve sizi dört gözle bekleyen başka bir abinizi göreceksiniz. Sizi onar kişi olarak yan yana dizecek ve önce mekik çekmenizi isteyecek, daha sonra şınav çekmenizi isteyecek.Şınav hareketi de bittikten sonra çök kalk hareketini yapmanızı isteyecek.Çök kalk hareketi bilmeyenler varsa eğer anlatayım; elinizi öne uzatacaksınız ve oturup kalkacaksınız.Hepsi bu.O anda orası mahşer yeri gibi çok kalabalık olacağından, ben ya şınavı on tane çekemezsem veya mekik hareketini tam yapamazsam diye kaygılanmayın zaten size çok dikkatli bakmayacak başınızda duran abiniz.Yanınızdakilere ayak uydurun yeter.Bu işlem de bitince elinizde kağıda fiziki yeterlilikten olumlu yazacaklar ve mülakatın en heyecanlı yerine geleceksiniz. Heyecanlı dediğime bakmayın en basit kısmı.

Salonun en sonunda genişçe bir masa ve masa başında oturan bir psikolog ve omuzlarında bi sürü yıldız bulunan (zannedersem 1.Sınıf Emniyet Müdürü) 3 tane polis amcanız pür dikkat size bakıyor olacak.İlk başta psikolog size adınızı,nerden geldiğinizi, hangi liseden mezun olduğunuzu ve babanızın mesleği gibi sorularla sizi konuşturup, konuşmada aksaklık olup olmadığına ve psikolojik olarak bir sorun varmı diye sezmeye çalışacak.Kağıdı elinizden alıp olumlu yazacak ve hemen yanında oturan omuzunda yıldızlar bulunan polis amcaya kağıdı verecek. Polis amca da sizden, önünde duran kağıtlardan birtane çekmenizi isteyecek.Siz kağıdı çekince ortada bir tahta var onun üstüne çıkacaksınız, kendinizi tanıtacaksınız ve elinizdeki kağıtta ne yazıyorsa o konu hakkında birşeyler söyleyeceksiniz.Bilmeniz önemli değil.Saçmalasanız da olur. Yeter ki susmayın. Hatta benim önümdeki çocuğa "Avrupa Birliği Hakkında Bildiklerinizi Anlatınız" konusu çıktı çocuk tek bir kelime bile diyemedi, polis amcalardan biri şakadan bari bir şarkı söyle dedi gülerek ve tamam geçtin dedi.Siz tahtanın üstünde konuşurken aynı zamanda ayağınızda düz tabanlık varmı diye bakıyorlar. Bu kısımı da geçince polis amcalardan biri olumlu veya olumsuz diye birşey diyecek size.Son kısıma kadar olumsuz birşey olsa zaten elenirdiniz o yüzden sonuç olumlu olacaktır.Vatana millete hayırlı uğurlu olsun.

Sonuç olarak kesinlikle mülakat korkulacak bir sınav değill, siz sadece yazılı sınava odaklanın.Mülakatı hiç kafanıza takmayın.Boyunuz tutuyorsa, renk körü değilseniz %99.9 geçersiniz.

İşte, mülakatı en detaylı bir biçimde size aktarmaya çalıştım.İnşallah beğenmişsinizdir.Mülakatta çektiğiniz kağıttan çıkabilecek konular sitemizde mevcut, bakabilirsiniz.

Bu kadar anlattım belki merak eden arkadaşlar olmuştur ben MalatyaPMYO' da mülakata girdim. Soru-cevap bölümünde mülakat ile ilgili sorulan soruların tamamına cevap verebilecek nitelikte bir yazı yazdım benden bu kadar gerisi size kalmış.Hakkımızda hayırlısı olsun.

Allah'a emanet olun.

Alper KILIÇ- PMYO.NET
Grab This
Flame Blog's © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute