30 Mayıs 2010 Pazar

Best Of Anılar 1980's

Bu 80 yıllara olan ilgimi hala yitiremedim, indirirken siteye de ekleyeyim dedim. Bu albümü indiripte, pişman olan çıkarsa bende birşey bilmiyorum :) Şiddetle tavsiye ederim.
1 – Styx Boat on the river 03:12 128
2 – Eagles Hotel california 04:52 128
3 – Billy ocean Suddenly 03:43 128
4 – Andy Williams El condor pasa 03:10 128
5 – Demis roussos Forever and ever 03:39 128
6 – Joan baez Diamonds and rust 03:48 128
7 – The Beatles Let it be 03:46 128
8 – Cat Stevens Lady d’barbanvile 03:44 128
9 – The Beatles Michelle 02:42 128
10 – The Beatles Girl 02:31 128
11 – Mick Jagger Angie 04:34 128
12 – The Beatles Hey jude 03:25 128
13 – Jose Feliciano The rain 02:25 128
14 – The Beatles And i love he 02:30 128
15 – Simon and Garfunkel The sound of silence 03:09 128
16 – Demis Roussos Goodbye my love goodbye 03:58 128
17 – Ennio Morricone The professional 05:17 128
18 – Richard Clayderman Love story 02:58 128
19 – The Beatles Yesterday 02:06 128
İyi dinlemeler..
Alternatif Linkler
http://hotfile.com/dl/18525305/e008957/Yabanci.Slow.Karisik_www.HiT-Share.Com.rar.html
http://rs250.rapidshare.com/files/102789541/Unutulmaz_Slowlar.rar

27 Mayıs 2010 Perşembe

Adobe Dreamweaver CS5 Full

Adobe Dreamweaver CS5
Tasarım. Geliştirme. Test etme ve yayınlama. Daha Hızlı.

Adobe® Dreamweaver® CS5 yazılımı, tasarımcı ve geliştiricilere standartları temel alan web sitelerini güvenle oluşturma gücü verir. Görsel olarak veya doğrudan kodlarla tasarlayın, içerik yönetimi sistemleriyle sayfa geliştirin ve Adobe’nin yeni CS Live çevrimiçi hizmeti Adobe BrowserLab ile entegrasyon sayesinde tarayıcı uyumluluğunu güvenilir bir şekilde test edin.** CS Live hizmetleri sınırlı bir süre için ücretsizdir
Canlı Görünüm Gezinme + Dinamik ilgili alanlar  (Drupal/WordPress/Joomla)

Entegre CMS desteği Yeni

WordPress, Joomla! ve Drupal gibi içerik yönetimi sistemi çerçevelerinde tasarım ve test desteğinin keyfini çıkarın.
CSS Denetimi + CSS özelliklerini Etkinleştirme/Devre Dışı Bırakma

CSS denetimi Yeni

CSS kutusu modelini ayrıntılarıyla, görsel olarak görüntüleyin, CSS özelliklerini kod okumadan ve ayrı bir araca ihtiyaç duymadan değiştirin.
BrowserLab - çevrimiçi hizmet

Adobe BrowserLab ile entegrasyon Yeni

Birden fazla görüntüleme, tanılama ve karşılaştırma aracı ile dinamik web sayfalarını ve yerel içerikleri önizleyin.
PHP özel sınıfı kod ipuçları

PHP özel sınıfı kod ipuçları Yeni

Kodları hatasız yazmanıza yardımcı olması için özel PHP işlevlerinin doğru yazımlarını görüntüleyin.

CSS başlangıç sayfaları Gelişmiş

Standartları temel alan web sitesi tasarımınızı, güncellenmiş ve basitleştirilmiş CSS Başlangıç Mizanpajları ile bir adım önde başlatın.

Business Catalyst® ile entegrasyon Yeni

Programlamaya gerek kalmadan güçlü çevrimiçi işletmeler oluşturmak için Dreamweaver ile Adobe Business Catalyst® hizmeti (ayrı sunulmaktadır) arasındaki entegrasyondan yararlanın.

Farklı ortamlar arasında tutarlılık sağlayın

Farklı medyalar arasında tutarlılık sağlayın
İstediğiniz özgün Adobe Photoshop® veya Illustrator® dosyasını Dreamweaver’a taşıyarak Akıllı Nesne görüntüsü oluşturun. Kaynak görüntüde değişiklik yapın ve görüntünüzü kolayca ve hızlıca güncelleyin.
Geliştirilmiş Subversion desteği

Subversion desteği Gelişmiş

Geliştirilmiş Subversion® desteği ile site dosyalarınızı sürüm kontrollü işbirliği ortamlarında daha verimli yönetin.
Siteye özgü kod ipuçları

Siteye özgü kod ipuçları Yeni

Dreamweaver’da standart dışı dosyalar ve dizinlerde kod ipuçlarından faydalanın.

Basit site kurulumu Gelişmiş

Web sitelerini aşamalı ve ağ formunda birden fazla sunucu için bile her zamankinden daha hızlı ayarlayın.


Linkler  
http://hotfile.com/dl/41069795/e3fb347/adc5v11.0.4909.Incl.Keymaker-EMBRACE.part1.rar.html
http://hotfile.com/dl/41069633/af1c1a8/adc5v11.0.4909.Incl.Keymaker-EMBRACE.part2.rar.html

yada;

http://rapidshare.com/files/383099109/adc5v11.0.4909.Incl.Keymaker-EMBRACE.part1.rar
http://rapidshare.com/files/383098751/adc5v11.0.4909.Incl.Keymaker-EMBRACE.part2.rar
yada;
http://hotfile.com/dl/43379300/13f9cb8/Adobe.Dreamweaver.CS5.part1.rar.html
http://hotfile.com/dl/43379301/6f5a606/Adobe.Dreamweaver.CS5.part2.rar.html
http://hotfile.com/dl/43379302/a3e9c66/Adobe.Dreamweaver.CS5.part3.rar.html
yada;
https://www.adobe.com/cfusion/tdrc/index.cfm?product=dreamweaver&promoid=EBYEW 
KEYGEN
http://www.4shared.com/file/KOb5fztn/Adobe_Dreamweaver_CS5_kymkr.html

23 Mayıs 2010 Pazar

Yetkililerin Teknoloji Fakülte açıklamaları..

    Mühendis yetiştirecek bu fakültelerden mezun olanlar ayrıca pedagojik eğitim almaları halinde meslek liselerinde öğretmenlik de yapabilecek.

    Bakanlar Kurulu geçen yıl, Afyon Kocatepe, Batman, Cumhuriyet, Düzce, Fırat, Gazi, Karabük, Karadeniz Teknik, Kırklareli, Kocaeli, Marmara, Mersin, Muğla, Pamukkale, Sakarya, Selçuk, Dumlupınar ve Süleyman Demirel üniversiteleri ile Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü bünyesindeki teknik eğitim fakültelerinin kapatılarak yerlerine teknoloji fakülteleri kurulmasını kararlaştırmıştı. Bu üniversitelerden altyapısı hazır olanlar, gelecek eğitim-öğretim yılından itibaren öğrenci almaya başlayacak.

    YÖK Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, teknoloji fakültelerinin, "Teknik eğitim fakültelerinin dönüştürülmüş şekli değil, sıfırdan kurulan fakülteler olduğunu" söyledi.

    Teknoloji fakülteleri bünyesinde Makine, Mekatronik, Metalürji ve Malzeme, Otomotiv ve Yazılım mühendisliği gibi bölümler açılacağını ifade eden Günay, " Teknoloji fakültesi bünyesindeki bölümlerin mühendislik fakültelerinin bünyelerindeki bölümlerden farkı, teknoloji fakültesi öğrencilerinin bir sömestr işyeri eğitimi görecek olmaları" dedi.

    Teknoloji fakültelerindeki mühendislik bölümlerinin, öğretim üyelerinin niteliği, müfredat ve puan türü açısından diğer mühendislik bölümlerinden farkı bulunmayacağını vurgulayan Günay, "Diğer mühendisliklerden farkı, daha uygulamaya dönük olmaları. Böylece beceri niteliği olan mühendisler yetişecek. Mühendis unvanı alacaklar" dedi. Günay, Türkiye’deki sanayinin "uygulama yapan, beceri niteliği olan mühendislere ihtiyacı bulunduğunu" kaydetti.

Durmuş Günay, bu fakültelerden mezun olanların pedagojik eğitim alarak mesleki ve teknik liselerde öğretmenlik de yapabileceklerini belirtti.

-"DAHA BAŞARILI OLURLAR"-

    Teknoloji fakültelerini tercih edecek meslek lisesi öğrencilerine ek puan verilip verilmeyeceği sorusu üzerine Günay, şunları söyledi:"Bu henüz kararlaştırılmadı. Bu fakültelere mesleki ortaöğretimden gelenlerin daha başarılı olacaklarını düşünüyorum. Çünkü üniversite sınavları genel lise müfredatı göz önüne alınarak hazırlanıyor. Bu çocuklar ek puanla buralara girerlerse ortaöğretimde de uygulamanın içinden geldiklerinden daha başarılı olacaklarını düşünüyorum. Ayrıca teknoloji fakültesi mezunlarının öğretmenlikte de daha başarılı olacaklarını düşünüyorum. Biz mesleki ve teknik eğitimi teşvik etmek istiyoruz. Eğer mesleki ve teknik ortaöğretimdeki öğrencilere ek puanla teknoloji fakültelerinin mühendislik fakültelerine gidebilme yolu açılırsa o zaman mesleki ve teknik ortaöğretimi daha çok öğrencinin tercih etmesini sağlamış olacağız, daha çok motive etmiş olacağız."

    Ek puan verilmesiyle ilgili hazırlığı yaptığını belirten Günay, konuyu YÖK Genel Kurulu’nda gündeme getireceğini bildirdi.

-"TEŞVİK ETMİŞ OLACAĞIZ"-

    YÖK Üyesi Prof. Dr. Günay, şunları kaydetti: "Burada şu tereddüt olabilir, bu öğrenciler mühendislik fakültelerindeki bölümlere giderken ek puan verilmiyor da neden teknoloji fakültelerindeki mühendislik fakültelerine giderlerken ek puan veriliyor? Böyle bir eleştiri gelebilir ama mesela öğretmen lisesi mezunları da eğitim fakültelerine giderken ek puan alıyor. Mesleki teknik öğretimden teknoloji fakültelerine giden öğrencilerin ek puan alması da ülkemiz için gerekli. Kaldı ki bu çocuklar daha çok laboratuvarlarda, atölyelerde çalışıyorlar. Eğer ek puan kabul edilirse mesleki teknik eğitimi teşvik etmiş olacağız."

22 Mayıs 2010 Cumartesi

2010 PMYO Resmi Olmayan Başvuru Sayısı

2010 PMYO sınavlarına katılabilmek için yapılan başvurular bugün sona erdi. Resmi olmayan bilgilere göre 70 bin civarı başvurunun yapıldığını söyleyebiliriz. Başvuruların 55 bin civarı erkek ve 15 bin civarını da bayan adaylar oluşturmaktadır. Geçen seneye oranla başvuru sayılarında çok fazla bir değişiklik olmadığı gözlemlenmektedir.
Adaylar başvuruları sonucu teslim aldıkları mülakat sınavı giriş belgesini dikkatle incelesinler. Mülakat sınavına belirtilen tarih ve saatte gitmelisiniz. Mülakat sınavına girecek tüm adaylara başarılar diliyoruz..

13 Mayıs 2010 Perşembe

Meslek liselilerin fakülte çıkmazı isyanı..!!

2009 yılında Meslek Liselerinin tercih edeceği 4 yıllık bölümler kaldırıldı. Elektrik, metal, nakış, giyim, mobilya, tesisat öğretmenliği bölümleri kapandı. Yerlerine teknoloji fakültesi açılacaktı. Ancak bir çok üniversite yetiştiremedi.
 Türkiye’de meslek lisesinde okuyan öğrenci olmak çok zor. Çünkü meslek liseli öğrenciler siyasi çekişmelerin kurbanı oluyorlar. Bu nedenle de meslek lisesinde okuyan öğrencilerin sorunları bir türlü bitmiyor. Bu sene bu siyasi çekişmelerin yanına bir de teknik eğitim fakültelerinin kapatılması eklenince meslek lisesi öğrenciler oldukça zor durumda kaldı.
Katsayı Kararları
Eğitim dönemi başında yeni sınav sisteminin gelmesi ile birlikte katsayı farkı kaldırılmıştı. Bu meslek liseli öğrenciler için sevindirici bir haberdi çünkü üniversitelerin istedikleri bölümlerini tercih edebileceklerdi. Yani imam hatip liseleri de dâhil olmak üzere tüm meslek liselerinin önü açılmıştı.    Ancak meslek lisesi öğrencilerinin bu sevinci kısa sürdü. Danıştay’a yapılan itiraz sonrasında katsayı uygulaması yeniden gündeme geldi. Katsayılar 0,15 ve 0,13 olarak belirlendi. Ancak bu uygulamada Danıştay’dan döndü ve YÖK katsayıları 0,15 ve 0,12 olarak belirlemek zorunda kaldı. Sene başında katsayı farkı yok diye sevinen öğrenciler sene ortasında alan dışı tercih yaptıklarında ortalama 8-10 puan  kaybedecek duruma geldiler. Danıştay’a yapılan itiraz süreçleri, YÖK’ün karar alma aşamaları uzadıkça uzadı ve meslek lisesi öğrencilerinin motivasyonu oldukça kırıldı. 
Bölüm Karmaşası
Meslek liseli öğrenciler, asıl şoku YGS kılavuzunu eline aldıklarında yaşadılar. Çünkü kılavuzda yer alan üniversite bölümleri arasında kendilerine ek puan verilecek olan bölümleri göremediler. Elektrik Öğretmenliği, Metal Öğretmenliği, Makine Öğretmenliği gibi bölümler kaldırılmıştı çünkü. Alan dışı tercihleri katsayı ile engellenen öğrencilerin seçebileceği bölümler de kaldırılmıştı.
Aslında bu sürpriz bir haber değildi çünkü 13.11.2009 tarih ve 27405 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı ile Teknik Eğitim Fakülteleri kapatılmış ve Teknoloji Fakülteleri kurulmuştu. Ne var ki, teknoloji fakültelerinde hangi bölümlerin açılacağı belli değildi. Bu nedenle bir meslek lisesi öğrencisi hangi 4 yıllık bölümlere ek puanla geçiş yapacağını öğrenemedi. Bu belirsizlik LYS başvuruları gündeme geldiğinde çözülecek diye bekliyorduk ancak bu konuda yine bir açıklama yapılmadı.  
Teknoloji Fakülteleri
Üniversitelerin internet sitelerini incelediğimizde teknoloji fakültelerinde mühendislik bölümlerinin açılacağı görülüyor. Örneğin Sakarya Üniversitesi 2010-2011 yılında teknoloji fakültesinde bilgisayar, elektrik ve elektronik, inşaat, makine, mekatronik ve metalurji malzeme mühendisliklerini açacağını ilan etmiş durumda. Bu bölümler mühendislik fakültelerinden ayrı olarak yine mühendislik diploması verecekler. Ancak akıllara takılan birçok soru var:
Sorular
  • Teknoloji fakültelerinde açılan yeni bölümler hangi puan türü ile öğrenci alacaklar? Eğer bu bölümler LYS ile ilgili puan türleriyle (MF, TM, TS) öğrenci alacaklarsa meslek lisesi öğrencilerinin LYS sınavına girmesi gerekecek mi? İki gün sonra YÖK çıkıp da bu bölümlerin LYS puan türleri ile öğrenci alacağını açıkladığında LYS’ye başvurmayan meslek liseli öğrenciler ne yapacaklar?
  • Bu bölümler sadece YGS puanı ile öğrenci alacaklarsa, bu bölümleri diğer bölümlerin öğrencileri de tercih edebilecek mi? Örneğin bir MF öğrencisi, teknoloji fakültesindeki bir mühendislik bölümünü puanı kırılmadan tercih edebilir mi?
  • Bu bölümler YGS ile öğrenci alacaksa meslek lisesi öğrencileri yüksek matematik ve fizik gerektiren bu bölümleri okurken zorlanmayacaklar mı?  
  • Öğretmenlikler mühendisliğe çevrildiği için, meslek lisesi öğretmen ihtiyaçları nereden karşılanacak? Teknoloji fakültesindeki Elektrik Mühendisliğini bitiren bir öğrenci meslek liselerinde öğretmen olacak mı?
  • Kalıpçılık, mobilya dekorasyon, nakış öğretmenliği gibi teknoloji fakültelerinde mühendislik olarak karşılığı bulunmayan bölümlerin akıbeti ne olacak? Bu bölümlerle ilgili meslek liselerinden mezun olan öğrenciler ne yapacak?
YÖK’ün İhmali
Yeni sınav sistemini getiren YÖK, teknik eğitim fakültelerini yerlerine yeni fakülteyi açmadan kapatmakla bu sene sınava giren 500 bin meslek liseli öğrenciyi mağdur etmiş durumda. Sene sonuna yaklaşılmasına rağmen hala meslek liseli öğrencilerin hangi dört yıllık bölümlere ek puanla gideceği belli değil.Üstelik var olan bölümlerin adları ve puan türleri bile belli değil. Bu belirsizlik ortamında meslek lisesi öğrencilerinden motivasyon beklemek oldukça güç. YÖK bir an önce teknoloji fakültelerinde açtığı bu bölümlerin hangi puan türü ile öğrenci alacağını açıklamalı. Meslek lisesi öğrencilerinin ise her ihtimale karşı LYS sınavına başvurmalarında fayda var.
* * *
KAPATILAN VE YENİ AÇILAN FAKÜLTELER
Yükseköğretim Kurumu                  Kapatılan Fakülte                              Kurulan Fakülte
Adıyaman Üniversitesi                       Mesleki ve Teknik Eğitim Fakültesi        Teknoloji Fakültesi
Afyon Kocatepe Üniversitesi               Teknik Eğitim Fakültesi                        Teknoloji Fakültesi
Amasya Üniversitesi                           Mesleki ve Teknik Eğitim Fakültesi        Teknoloji Fakültesi
Batman Üniversitesi                           Teknik Eğitim Fakültesi                        Teknoloji Fakültesi
Cumhuriyet Üniversitesi                     Teknik Eğitim Fakültesi                        Teknoloji Fakültesi
Dumlupınar Üniversitesi                     Simav Teknik Eğitim Fakültesi              Simav Teknoloji Fakültesi
Düzce Üniversitesi                             Teknik Eğitim Fakültesi                        Teknoloji Fakültesi
Fırat Üniversitesi                               Teknik Eğitim Fakültesi                        Teknoloji Fakültesi
Gazi Üniversitesi                               Endüstriyel Sanatlar Eğitim Fakültesi     ……………
Gazi Üniversitesi                               Mesleki Eğitim Fakültesi                       Sanat ve Tasarım Fakültesi
Gazi Üniversitesi                               Teknik Eğitim Fakültesi                        Teknoloji Fakültesi
Gazi Üniversitesi                               Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi        Turizm Fakültesi
Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü      Teknik Eğitim Fakültesi                        Teknoloji Fakültesi
Karabük Üniversitesi                          Teknik Eğitim Fakültesi                        Teknoloji Fakültesi
Karadeniz Teknik Üniversitesi             Of Teknik Eğitim Fakültesi                   Of Teknoloji Fakültesi
Kırklareli Üııiversitesi                        Teknik Eğitim Fakültesi                        Teknoloji Fakültesi
Kırklareli Üniversitesi                        Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi        Turizm Fakültesi
Kocaeli Üniversitesi                           Teknik Eğitim Fakültesi                        Teknoloji Fakültesi
Marmara Üniversitesi                         Teknik Eğitim Fakültesi                        Teknoloji Fakültesi
Mersin Üniversitesi                             Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi             Tarsus Teknoloji Fakültesi
Muğla Üniversitesi                             Teknik Eğitim Fakiiltesi                        Teknoloji Fakültesi
Nevşehir Üniversitesi                          Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi        Turizm Fakültesi
Pamukkale Üniversitesi                      Teknik Eğitim Fakültesi                        Teknoloji Fakültesi
Sakarya Üniversitesi                          Teknik Eğitim Fakültesi                        Teknoloji Fakültesi
Selçuk Üniversitesi                            Mesleki Eğitim Fakültesi                       Sanat ve Tasarım Fakültesi
Selçuk Üniversitesi                            Teknik Eğitim Fakültesi                        Teknoloji Fakültesi
Süleyman Demirel Üniversitesi         Teknik Eğitim Fakültesi                          Teknoloji Fakültesi

YGS'de polislik baraj puanı düşürüldü..

   Polis Akademisi Başkanlığının internet sayfasındaki duyuruda, polis adaylarında aranacak şartlar arasında YGS'den daha önce 300 puan almış olma şartı düşürüldü. Ön başvurular için 18 Mayıs son gün..

   Polis Akademisi Başkanlığı, 2010 Polis Meslek Yüksekokulu öğrenci adaylarında aranacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) puan şartını 300'den 280'e düşürdü.

   Polis Akademisi Başkanlığının internet sayfasındaki duyuruda, polis adaylarında aranacak şartlar arasında YGS'den daha önce 300 puan almış olma şartının 280'e indirildiği belirtildi.
Polis adaylarının YGS puan türlerinin herhangi birinden (YGS-1, YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5 ve YGS-6) en az 280 puan alması gerekiyor.
Ön başvuru ve başvuru kabul işlemleri 18 Mayısa kadar yapılabilecek.
   Eğer düşürülmeseydi sınav yapmaya hiç gerek olmayacaktı..Sanırım 10 bin kişi başvuru yapmış..Zaten alınacak ne kadar..

Bir Türk, Twitter"ı Çökertti..

Türk Twitter kullanıcısının bulduğu hata, bir anda çığ gibi yayıldı...
   Fenomen mikroblog sitesi Twitter inanılmaz bir yazılım hatasından dolayı çöktü.
Site yaşadığı büyük problem nedeniyle tüm takip listelerini geçici olarak sıfırladı. Kullanıcılar bir süre 'takipçi' ve 'takip ettikleri' listelerini sıfır kişi olarak gördü.
Bu açığı ortaya çıkaran ise bir Türk kullanıcı oldu. İleti gönderme kısmına "Accept" yazdıktan sonra kullanıcı adı yazdığınız kişi sizi iradesi dışında takip etmeye başladı.
   Tesadüfen keşfettiği bu hatayı internette duyuran ‘borakrc’ isimli kullanıcı sayesinde olay çılgınlığa dönüştü.
BARACK OBAMA, TÜRKLERİ TAKİP EDİYOR
   Barack Obama, Jessica Alba gibi birçok ünlüye ait takip listeleri yazılım hatasından haberdar olan Türk gençleri ile doldu.
   Twitter olaya hemen müdahale etti ve kullanıcı listesi eski haline döndü. ‘Borakrc’ isimli kullanıcının hesabı ise kapatıldı.
   Ashton Kutcher ve Demi Moore gibi Hollywood yıldızları bile mesajlarıyla bir Türk'ün siteyi hack'lediğini yazdı.
Bugün

12 Mayıs 2010 Çarşamba

Hangi Kurum Ne Kadar Memur Alacak?

Hangi Kurum Ne Kadar Memur Alacak?
   13 bin 922 memurun yerleştirmesi bu ay içinde yapılırken, kamuda işe başlatılacak memur sayısı da yıl sonunda 100 bini aşacak.
     Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik Hükümleri çerçevesinde, kamu kurum ve kuruluşlarınca merkezi yerleştirme yapılmak üzere Devlet Personel Başkanlığına gönderilen ve Milli Eğitim Bakanlığına ait öğretmen kadroları ve kariyer meslek memurları dışında kalan 13 bin 922 kadro ve pozisyona 17-26 Mayıs tarihleri arasında ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacak.
    Devlette yeni işe başlayacak memurların 8 bin 982'sini 4 yıllık üniversite mezunları, 3 bin 215'ini 2 yıllık yüksekokul mezunları, 1725'ini ise lise mezunları oluşturacak. Bunların 12 bin 314'ü genel ve özel bütçeli kuruluşlarda, 1608'i ise KİT'lerde işbaşı yapacak.
   En fazla memur 6 bin 693 ile genel idare hizmetlerinde çalışacak. Bunu 2 bin 586 ile sağlık hizmetleri, 2 bin 495 ile teknik hizmetler izleyecek. Yeni yerleştirmelerde eğitim öğretim hizmetleri sınıfına 28, avukatlık hizmetleri sınıfına 145, yardımcı hizmetler sınıfına da 367 yeni memur alınacak.

-KURULUŞLAR ARASI DAĞILIM-
Yeni yerleştirmelerde en fazla memur alımını Sağlık Bakanlığı gerçekleştirecek. 800 yeni memurun işe başlayacağı bu kuruluşu, 787 memur ile PTT, 770 memur ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, 703 memur ile Gümrük Müsteşarlığı, 644 memur ile Maliye Bakanlığı, 570 memur ile Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu, 531 memur ile Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, 494 memur ile İçişleri Bakanlığı, 308 memur ile Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, 282 memur ile Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, 250 memur ile Emniyet Genel Müdürlüğü, 220 memur ile de Orman Genel Müdürlüğü takip edecek.

Yeni yerleştirmelerde Bakanlıklara 2 bin 796, Genel Müdürlük ve Müsteşarlıklara 3 bin 264, Başkanlıklara 723, üniversitelere 3 bin 410, KİT'lere de bin 608 yeni memur alınacak.

-AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜKLERİ-

Bu arada mahalli idareler ve il özel idareleri ile birlikte il afet ve acil durum müdürlüklerine de 2 bin 121 memur alımında bulunulacak.

Bunların 1524'ü Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Amasya, Ankara, Antalya, Ardahan, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bayburt, Bilecik, Bitlis, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Elazığ,Erzincan, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Iğdır, Isparta, İzmir, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kilis, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Siirt, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Tunceli, Uşak, Van, Yalova, Yozgat ve Zonguldak Afet ve Acil Durum Müdürlüklerinde işe başlayacak.

   İl Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezlerinde de İstanbul'da 42, Ankara'da ise 6 yeni memur istihdam edilecek.

-YENİ ÖĞRETMENLER İÇİN KADRO DÜZENLEMESİNE GİDİLECEK-
Öte yandan 2010 Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu uyarınca kamuya açıktan atama yoluyla alınacak memurların sayısı yıl sonunda 32 bini bulacak. Bunların 7 binini üniversitelerin akademik personeli, 10 binini de yeni öğretmenler oluşturacak.

2009 yılı içinde emekli olanların yerine de kamuya 25 bin dolayında yeni memur alımı yapılacak. Bunların da 5 bin dolayındaki bölümünü öğretmen atamaları meydana getirecek. Açıktan atama ve emeklilik yoluyla boşalan kadrolara Bütçe Kanunu uyarınca yapılacak atamalar, toplam 57 bin memur adayına devlette görev alma yolunu açacak.

Bütçe Kanunu çerçevesinde, Milli Eğitim Bakanlığı açıktan atama yoluyla 10 bin, emekli olanların yerine de 5 bin yeni öğretmen alabilecek. Ancak 2010 yılında yerleştirmesi yapılacak öğretmen sayısının 40 bin olarak belirlenmesi nedeniyle, geçen yıl olduğu gibi öğretmen atamalarında ek kadroya yönelik yasal düzenlemeye gidilecek. Geri kalan 25 bin öğretmen de, ek kadro alımından sonra Eylül ayında işe başlayacak.

-SAYI 100 BİNİ GEÇECEK-
   25 bin öğretmenin yanı sıra, 20 bin polisin atama işlemi de Bütçe Kanunundaki limitlerin dışında gerçekleştirilecek. Maliye Bakanlığı yetkilileri, polis atamalarının Haziran ayında yapılmasının beklendiğini bildirdi.

    Bütçe Kanununa göre kamuya alınacak 57 bin memura, 25 bin öğretmen ve 20 bin polisin de ilave edilmesiyle birlikte 2010 yılı içerisinde işe yerleştirilecek yeni memur sayısı 102 bini bulacak.

Sayısı açıklanmayan askerler ve denetim elemanlarıyla birlikte bu sayı 100 binin çok daha üzerine çıkacak.
   Limitler dışında özürlü personel alımı uygulamasıyla da bu yıl 5 bin yeni özürlü memur devlette işe başlatılacak. Özürlüler de ilave edildiğinde kamuda yıl sonuna kadar istihdam edilmeye başlanacak memurların sayısı daha da artacak.

-BU AY KİM, NE KADAR MEMUR ALACAK?-
ÖSYM'nin bu ay yerleştirme işleminde bulunacağı 13 bin 922 memur kadrosunun çeşitli kuruluşlar itibariyle dağılımı şöyle:

KAMU KURULUŞLARI MEMUR SAYISI
-------------------------------------------------
Adalet Bakanlığı 25
Bayındırlık ve İskan Bakanlığı 200
Çevre ve Orman Bakanlığı 130
Dışişleri Bakanlığı 32
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı 25
İçişleri Bakanlığı 494
Kültür ve Turizm Bakanlığı 98
Maliye Bakanlığı 644
Sağlık Bakanlığı 800
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı 308
Ulaştırma Bakanlığı 40
-Bakanlıklar Toplamı 2.796
Adalet Bakan. Ceza ve Tevkifevleri G.M. 112
Darphane ve Damga Matbaası G.M. 12
Darülaceze Müessesesi Müdürlüğü 6
Denizcilik Müsteşarlığı 14
Devlet Meteoroloji İşleri G.M. 31
Devlet Opera ve Balesi G.M. 18
Devlet Su İşleri 178
Elektrik İşleri Etüd İdaresi G.M 17
Emniyet Genel Müdürlüğü 250
Gençlik ve Spor G.M. 112
Gümrük Müsteşarlığı 703
Hazine Müsteşarlığı 2
Karayolları Genel Müdürlüğü 15
Maden Tetkik ve Arama G.M. 30
Orman Genel Müdürlüğü 220
Petrol İşleri Genel Müdürlüğü 2
Sivil Havacılık G.M. 2
Sosyal Hizm. ve Çocuk Esir. Kur. G.M. 570
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 770
Türkiye İş Kurumu G.M. 59
Vakıflar Genel Müdürlüğü 30
Yurtkur 111
-Genel Müdür ve Müsteşarlıklar Toplamı 3.264
Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı 1
Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yük. Kurumu 2
Danıştay 24
Devlet Personel Başkanlığı 1
GAP İdaresi Başkanlığı 7
MSB Akaryakıt İk. ve Nato Pol. Tes. İş. B. 27
ÖSYM 3
Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi 5
Sosyal Güvenlik Kurumu 531
Türk Dil Kurumu 5
Türk Patent Enstitüsü 1
Türk Tarih Kurumu 7
Türkiye Atom Enerjisi Kurumu 46
TÜİK 42
Yargıtay 6
YÖK 15
-Başkanlıklar Toplamı 723
Çay İşletmeleri G.M 28
Devlet Hava Meydanları İşletmesi 282
DMO Genel Müdürlüğü 42
EÜAŞ Genel Müdürlüğü 83
Et ve Balık Ürünleri A.Ş. Genel Müd. 34
ETİ Maden İşletmeleri Genel Müd. 26
Hamitabat Elek. Üretim ve Tic. A.Ş Genel Müd. 3
Kemerköy Elek. Üretim ve Tic. A.Ş Genel Müd. 3
MKE Kurumu Genel Müdürlüğü 60
Soma Elek. Üretim ve Tic. A.Ş Genel Müd. 8
Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müd. 71
Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müd. 787
TMO Genel Müdürlüğü 40
TEİAŞ Genel Müdürlüğü 71
TETAŞ Genel Müdürlüğü 10
TKİ Genel Müdürlüğü 29
Türkiye Lokomotif ve Motor San. A.Ş.Genel Müd. 9
TTK Genel Müdürlüğü 12
Türkiye Vagon San. A.Ş. Genel Müd. 10
-KİT Toplamı 1.608
-Üniversiteler Toplamı 3.410
-Mahalli İdareler, İl Özel İdareleri ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlükleri 2.121
(Star)

Teknoloji fakülteleri öğrenci almaya başlıyor..!

Üniversitelerde yeni kurulan teknoloji fakültelerine, bu yıl yapılan üniversiteye giriş sınavı sonuçlarına göre 2010-2011 eğitim-öğretim yılından itibaren öğrenci alınmaya başlanacak. 
   Mühendis yetiştirecek bu fakültelerden mezun olanlar ayrıca pedagojik eğitim almaları halinde meslek liselerinde öğretmenlik de yapabilecek.
Bakanlar Kurulu geçen yıl, Afyon Kocatepe, Batman, Cumhuriyet, Düzce, Fırat, Gazi, Karabük, Karadeniz Teknik, Kırklareli, Kocaeli, Marmara, Mersin, Muğla, Pamukkale, Sakarya, Selçuk, Dumlupınar ve Süleyman Demirel üniversiteleri ile Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü bünyesindeki teknik eğitim fakültelerinin kapatılarak yerlerine teknoloji fakülteleri kurulmasını kararlaştırmıştı. Bu üniversitelerden altyapısı hazır olanlar, gelecek eğitim-öğretim yılından itibaren öğrenci almaya başlayacak.
YÖK Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, teknoloji fakültelerinin, ''Teknik eğitim fakültelerinin dönüştürülmüş şekli değil, sıfırdan kurulan fakülteler olduğunu'' söyledi.
Teknoloji fakülteleri bünyesinde Makine, Mekatronik, Metalürji ve Malzeme, Otomotiv ve Yazılım mühendisliği gibi bölümler açılacağını ifade eden Günay, ''Teknoloji fakültesi bünyesindeki bölümlerin mühendislik fakültelerinin bünyelerindeki bölümlerden farkı, teknoloji fakültesi öğrencilerinin bir sömestr işyeri eğitimi görecek olmaları'' dedi.
Teknoloji fakültelerindeki mühendislik bölümlerinin, öğretim üyelerinin niteliği, müfredat ve puan türü açısından diğer mühendislik bölümlerinden farkı bulunmayacağını vurgulayan Günay, ''Diğer mühendisliklerden farkı, daha uygulamaya dönük olmaları. Böylece beceri niteliği olan mühendisler yetişecek. Mühendis unvanı alacaklar'' dedi. Günay, Türkiye'deki sanayinin ''uygulama yapan, beceri niteliği olan mühendislere ihtiyacı bulunduğunu'' kaydetti.
Durmuş Günay, bu fakültelerden mezun olanların pedagojik eğitim alarak mesleki ve teknik liselerde öğretmenlik de yapabileceklerini belirtti.
-''DAHA BAŞARILI OLURLAR''-
Teknoloji fakültelerini tercih edecek meslek lisesi öğrencilerine ek puan verilip verilmeyeceği sorusu üzerine Günay, şunları söyledi:
''Bu henüz kararlaştırılmadı. Bu fakültelere mesleki ortaöğretimden gelenlerin daha başarılı olacaklarını düşünüyorum. Çünkü üniversite sınavları genel lise müfredatı göz önüne alınarak hazırlanıyor. Bu çocuklar ek puanla buralara girerlerse ortaöğretimde de uygulamanın içinden geldiklerinden daha başarılı olacaklarını düşünüyorum. Ayrıca teknoloji fakültesi mezunlarının öğretmenlikte de daha başarılı olacaklarını düşünüyorum. Biz mesleki ve teknik eğitimi teşvik etmek istiyoruz. Eğer mesleki ve teknik ortaöğretimdeki öğrencilere ek puanla teknoloji fakültelerinin mühendislik fakültelerine gidebilme yolu açılırsa o zaman mesleki ve teknik ortaöğretimi daha çok öğrencinin tercih etmesini sağlamış olacağız, daha çok motive etmiş olacağız.''
Ek puan verilmesiyle ilgili hazırlığı yaptığını belirten Günay, konuyu YÖK Genel Kurulu'nda gündeme getireceğini bildirdi.
-''TEŞVİK ETMİŞ OLACAĞIZ''-
YÖK Üyesi Prof. Dr. Günay, şunları kaydetti:
''Burada şu tereddüt olabilir, bu öğrenciler mühendislik fakültelerindeki bölümlere giderken ek puan verilmiyor da neden teknoloji fakültelerindeki mühendislik fakültelerine giderlerken ek puan veriliyor? Böyle bir eleştiri gelebilir ama mesela öğretmen lisesi mezunları da eğitim fakültelerine giderken ek puan alıyor. Mesleki teknik öğretimden teknoloji fakültelerine giden öğrencilerin ek puan alması da ülkemiz için gerekli. Kaldı ki bu çocuklar daha çok laboratuvarlarda, atölyelerde çalışıyorlar. Eğer ek puan kabul edilirse mesleki teknik eğitimi teşvik etmiş olacağız.''

6 Mayıs 2010 Perşembe

Yahşi Batı | 2010 | Dvdrip | Rapidshare

Yahşi Batı | 2010
Yapım : 2009 ~ Türkiye
Tür : Komedi, Tarih, Western
Yönetmen : Ömer Faruk Sorak
Senaryo : Cem Yılmaz
Yapımcı : Cem Yılmaz, Murat Akdilek
Görüntü Yönetmeni : Mirsad Herovic
Müzik : Mert Oktan, Ömer Özgür
Dağıtım : UIP Filmcilik
Filmin Websitesi : www.yahsibati.com
Süre : 1 saat 59 dk
Gösterim Tarihi : 01 Ocak 2010 (Türkiye)
Oyucular :
Cem Yilmaz - Ozan Guven - Zafer Algöz - Demet Evgar - Özkan Ugur



Linkler :
http://rapidshare.com/files/383549078/Yahsi.Bati.2010.DVDRip.XviD.WWW.BENGENCIM.COM.part1.rar.html
http://rapidshare.com/files/383871455/Yahsi.Bati.2010.DVDRip.XviD.WWW.BENGENCIM.COM.part2.rar.html
http://rapidshare.com/files/383886060/Yahsi.Bati.2010.DVDRip.XviD.WWW.BENGENCIM.COM.part3.rar.html
http://rapidshare.com/files/383893540/Yahsi.Bati.2010.DVDRip.XviD.WWW.BENGENCIM.COM.part4.rar.html

Düz Matık..

Temel TRT 1 de bir yarışmaya katılır ve kazanır. Kendisine bir kitap hediye edilir. Kitabın adı da "düz mantık" tır. Temel hediyeyi alırken sorar;
-Bu kitapta ne yazıyor?
-Okuyunca öğrenirsin...
-Ben onunla uğraşamam, anlat bakayım sen bana.
-Ok bak şimdi; senin evinde akvaryum var mı mesela?
-Evet var...
-O zaman içinde su da vardır?
-Evet var...
-İçinde su varsa balık da vardır....
-Evet var...
-Balık varsa hayvanları da seviyorsundur sen? -Evet.... -Hayvanları sev iyorsan insanları da seversin her halde? -Evet...
-O zaman senin sevgilin de vardır?
-Evet var.
-Yaşlı görünüyorsun o zaman sen evlisindir? -Evet.
-E karın olduğuna göre de, homoseksüel değilsindir? -Evet. -Bak gordun mu?...
Temel çok etkilenir. Kitabı alır koltuğunun altına eve doğru giderken Dursun'u görür. Dursun sorar;
-Temel o ne? -Düz mantık kitabı! -Nasıl bir şey anlat bakiiim.
-Bak şimdi; sizin evde akvaryum var mı? -Yook! -O zaman sen ****sin...

5 Mayıs 2010 Çarşamba

Kutsal Damacana 2: İtmen - 2010 Orjinal Dvdrip


Film Hakkında
Tür : Komedi
Gösterim Tarihi : 22 Ocak 2010
Yönetmen : Korhan Bozkurt Şafak Sezer
Senaryo : Soner Günday , Şafak Sezer
Yapım : 2009, Türkiye
Oyuncular:Şafak Sezer (Fikret) , Mustafa Üstündağ (Müjdat) , Aydemir Akbaş (Seyis) , Serkan Şengül (Serkan) , Tuğba Karaca (Melis) , Ferhat Güzel (Ferhat)

Filmin Konusu
Fikret, eski mesleği olan gemiciliğe dönmüş, tayfa olarak çalıştığı gemiyle uzak denizlere açılmıştır. Gemi Hint okyanusunda seyrederken Somali’li korsanların saldırısına uğrar, korsanlar gemiyi ele geçirir, Fikret denize atlayıp kaçar.
Ertesi gün Fikret baygın bir halde Hindistan sahilinde bir kumsalda karaya vurur. Bir kaç hintli köylü Fikret’i bulur, tedavi etmek için yakınlardaki bir Budist tapınağına götürürler.
Aradan beş ay geçer, Fikret sağlığına kavuşur, tapınakta eğitim gören Serkan adındaki bir Türkle tanışıp arkadaş olur.
“Ferrari’sini Satan Bilge” tadında ki Serkan, Fikret’in karakterine ve hayata bakış biçimine hayran olmuştur.
Fikret ve Serkan Türkiye’ye dönerler. Serkan bir kaç gün misafir etmek için Fikret’i çiflik evine davet eder.
Ertesi sabah Fikret arkadaşı Müjdat’la buluşur. Fikret’le birlikte haciz malların satıldığı Yed’i Emin Deposundan mal alıp-satmayı planlamaktadır. Fikret ve Müjdat o gece Müjdat’nin evine giderler. Uyumak için yatağa girdiklerinde o gün açık arttırmadan aldıkları tablonun içindeki kurt, tablodan çıkar, Müjdat’ın içine girer.

- Partlar uyumlu olup karışık indirebilirsiniz

Netload
http://netload.in/dateiQfBTeIwvWL/K.D.2.Supremacy.part1.rar.htm
http://netload.in/dateiIyAocTUdhL/K.D.2.Supremacy.part2.rar.htm
http://netload.in/dateiYsx3x5bz3z/K.D.2.Supremacy.part3.rar.htm
http://netload.in/datei5ke8YKo9HR/K.D.2.Supremacy.part4.rar.htm

Hotfile
http://hotfile.com/dl/39401005/821f638/K.D.2.Supremacy.part1.rar.html
http://hotfile.com/dl/39401007/344778f/K.D.2.Supremacy.part2.rar.html
http://hotfile.com/dl/39401009/6b58f38/K.D.2.Supremacy.part3.rar.html
http://hotfile.com/dl/39401006/a844577/K.D.2.Supremacy.part4.rar.html

Rapidshare
http://rapidshare.com/files/379194837/K.D.2.Supremacy.part1.rar
http://rapidshare.com/files/379194796/K.D.2.Supremacy.part2.rar
http://rapidshare.com/files/379194784/K.D.2.Supremacy.part3.rar
http://rapidshare.com/files/379194447/K.D.2.Supremacy.part4.rar
 Kaynk

Atasözleri ve Çelişkileri

1. 'damlaya damlaya göl olur' / 'taşıma suyla değirmen dönmez'

2.. 'iyi insan lafın üstüne gelir' / 'iti an çomağı hazırla'

3.. 'bir elin nesi var iki elin sesi var' / 'nerde çokluk orda bokluk'

4.. 'fazla mal göz çıkarmaz' / 'azıcık aşım ağrısız başım' ...

5.. ' kervan yolda düzelir' / ' balık baştan kokar'

6.. 'söz gümüşse,sükut altındır' / 'sükut ikrardan gelir'

7.. 'harama uçkur çözülmez' / 'güzele bakmak sevaptır'

8.. 'iki gönül bir olunca samanlık seyran olur' / 'iki çıplak bir hamama yakışır'

9.. 'bülbülün çektiği dili belası' / 'bilmemek ayıp değil sormamak ayıp'

10.. 'eşeğe altın semer vursan da eşek yine eşektir' / 'ye kürküm ye'

11.. 'eğri otur doğru söyle' / 'doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar'

12.. 'düşenin dostu olmaz' / 'dost kara günde belli olur'

13.. 'ava giden avlanır' / 'atın ölümü arpadan olsun'

14.. 'erken kalkan yol alır ' / 'acele işe şeytan karışır'

15.. 'birlikten kuvvet doğar' / 'körler sağırlar, birbirlerini ağırlar'

16.. 'tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır' / 'lafla peynir gemisi yürümez'

17.. 'gün ola harman ola' / 'perşembenin gelişi çarşambadan bellidir"

18.. 'ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol' / 'hocanın dediğini yap, yaptığını yapma"

19.. 'iyilik yap denize at' / 'merhametten maraz doğar"

20.. 'zararın neresinden dönülse kardır' / 'gelen gideni aratır"

21.. 'yüzü güzel olanın huyu da güzel olur' / 'yüzü güzel olanı değil huyu güzel olanı sev"

22.. 'akıl akıldan üstündür' / 'aklın yolu birdir"

23.. 'el elden üstündür' / 'alet işler el övünür"

24.. 'acı patlıcanı kırağı çalmaz' / 'yaşın yanında kuru da yanar"

25.. 'zorla güzellik olmaz' / 'zora dağlar dayanmaz"

26.. 'öfke baldan tatlıdır' / 'öfke ile kalkan zararla oturur"

27.. 'işleyen demir ışıldar' / 'insan yedisinde neyse yetmişinde de odur"

28.. 'fazla mal göz çıkarmaz' / 'azı karar çoğu zarar"

29.. 'insan kıymetini insan bilir' / 'insanoğlu çiğ süt emmiş"

30.. 'anasına bak kızını al, kenarına bak bezini al' / 'beş parmağın beşi birbirine Benzemez"

31.. 'olmaz olmaz deme, olmaz olmaz' / 'iş olacağına varır"

32.. 'eski dost düşman olmaz' / 'güvenme dostuna saman doldurur postuna"

33 .. 'harama el uzatilmaz' / 'üzümü ye bağını sorma"

100 Soruda YGS, LYS (Yeni Üniversiteye Giriş Sınavı)

SORU: Yeni sınav sisteminde kısaltmalar hangi anlama geliyor?
CEVAP: İşte size yeni sınav sistemi sözlüğü:
YGS: Yükseköğretime Giriş Sınavı
LGS: Lisans Giriş Sistemi
OBP: Ortaöğretim Başarı Puanı
AOPB: Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanı
Y-YGS: AOBP eklenmiş Yerleştirme Yükseköğretime Giriş Puanı
Y- LGS: AOBP eklenmiş Lisans Yerleştirme Puanı
ÖSYM: Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi
ÖSYS: Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı
SORU:Üniversiteye giriş başvuruları hangi tarihler arasında gerçekleşecek?
 CEVAP: Başvurular, 18 Ocak-12 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek. Başvuru kılavuzları, liselerden ÖSYM merkezlerinden alınabilecek.
 SORU: Sınavlar hangi tarihlerde gerçekleşecek?
CEVAP: YGS 11 Nisan'da, LYS ise 19 ve 27 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek.
 SORU: LYS için ayrıca bir başvuru gerekecek mi?
CEVAP; Evet, YGS barajını aşanlar eğer LYS'ye girmek isterler ise 5-14 Mayıs tarihleri arasında başvuruda bulunmak zorundalar.
SORU: YGS'de kaç soru sorulacak, ne kadar süre verilecek?
CEVAP: YGS'de toplam 160 soru yer alacak ve 160 dakika süre verilecek. Türkçe, Temel Matamatik, Fen ve Sosyal Bilimlerden 40'ar soru sorulacak. Tek kitapçık, tek cevap kartı ve tek oturum halinde gerçekleşecek.
 SORU: YGS hangi tip sorulardan oluşacak?
CEVAP: YGS ortak müfredata dayalı sorulardan oluşacak. İlköğretim den soru gelebilir. Ama daha lise bir ve diğer sınıflardaki ortak derslerden oluşacak.
SORU: YGS'de puanlama, kaç puan üzerinden yapılacak. Kaç tür puan olacak ve baraj puanları kaç olacak?
CEVAP:Puanların en küçüğü 100, en yükseği ise 500 olacak. 3 tür taban puan olacak. Taban Puanı-1'de 140 puan barajını aşanlar ön lisans ve açıköğretim progmlaranı tercih edebilecekler. Taban Puanı-2'de 180 puanla ikinci aşama sınavlarına yani LYS'ye katılma hakkı elde edilecek, Taban Puanı 3'te 180 barajını aşanlar da birinci aşama sınavı yani YGS puanıyla öğrenci alan 4 yıllık lisans programlarını tercih etme hakkı kazanacaklar. Yani geçen yıl SÖZ-1, SAY-1, EA-1 puanıyla öğrenci alan programlara girebilecekler.
 SORU: Geçen yılki puanlar ile yeni puanlar kıyaslandığında, nasıl bir paralellik söz konusu?
CEVAP: YGS-1'de Türkçe 20, Temel Matamatik 40, Sosyal Bilimler 10, Fen Bilimleri yüzde 30 ağırlığa sahip olacak ve geçen yıl ki Sayısal-1 puanına eşdeğer olacak. YGS-2'de Türkçe 20, Temel Matamatik 30, Sosyal Bilimler 10, Fen Bilimleri 40 ağırlığa sahip olacak ve yine Sayısal-1 puanıyla öğrenci alan programlara yönelik olacak.YGS-3 ve YGS-4 puanları ise Sözel-1 puanlarının yerine, YGS-5 ve YGS-6 puanları da Eşit Ağırlık -1 puanlarının yerine geçecek ve testlerin ağırlıkları da yine geçen yılkine yakın oranlarda olacak.
SORU: Birinci Basamak Sınavı YGS'de kaç test yer alacak?
CEVAP: YGS 4 farklı testten oluşacak. Türkçe, Temel Matamatik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler
 Snavı LYS'de hangi testler olacak?
CEVAP: İkinci aşama sınavı LYS'de 5 ayrı test olacak. LYS-1'de Matematik ve Geometri, LYS-2'de Fizik, Kimya, Biyoloji, LYS-3'de Türk Dili Edebiyatı, Coğrafya 1, LYS-4'de Tarih, Coğrafya 2, Felsefe, LYS-5'te ise Yabancı Dil testleri yer alacak.
SORU: LYS'de hangi gün, hangi sınavlar olacak?
CEVAP: 19 Haziran Cumartesi saat 10'da Matamatik (YLS-1), öğlenden sonra 14.30'da da Yabancı Dil (YLS-5) gerçekleşecek. 20 Haziran pazar günü saat 10'da ise Sosyal Bilimler (YLS-5) sınavı var. 26 Haziran cumartesi günü saat 10'da Edebiyet-Coğrafa (YLS-4) sınavı, 27 Haziran Pazar günü saat 10'da da Fen Bilimleri (YLS-2) sınavı gerçekleşecek.
 Test içeriği nasıl olacak?
CEVAP: LYS'de Türkçe testinde Türkçe'yi kullanma gücüyle ilgili sorular olacak. Daha önceki Türkçe testlerinden bir farkı olmayacak. Sosyal Bilimler testlerinde de sosyal bilimlerdeki kavram ve ilkelerle düşünmeye dayalı sorular olacak.
SORU: LYS-1'de hangi testten kaç soru sorulacak? Ne kadar süre verilecek?
CEVAP: İki kitapçıktan oluşacak. Birinci kitapçıkta 50 Matamatik sorusu olacak ve 75 dakika süre verilecek. İkinci kitapçıkta ise 30 Geometri sorusu olacak ve 45 dakika süre verilecek. Cevap kartı ise ortak olacak.
  Testen kaç soru olacak ve ne kadar süre verilecek?
CEVAP:Fizik, Kimye ve Biyoloji sorularının ayrı ayrı yer aldığı üç ayrı kitapçık olacak. Her üç kitapçıkta da 45'er soru yer alacak ve her test için 45'er dakikalık süreler verilecek. Cevap kartı üç test için aynı olacak.
SORU: LYS-3'dehangi testlerden kaç soru yer alacak ve kaç dakika süre verilecek?
CEVAP: İki ayrı kitapçık olacak. İlk kitapçıkta Türk Dili ve Edebiyatı testleri yer alacak 56 soru için 85 dakika süre verilecek. İkinci kitapçıkta ise Coğrafya-1 testleri yer alacak ve 24 soru için 35 dakika süre verilecek. Cevap kartı her iki test için de ortak olacak.
 SORU: LYS-4'de hangi testlerden kaç soru yer alacak ve ne kadar süre verilecek?
CEVAP: Üç ayrı kitapçık olacak. İlk kitapçıkta 44 Terih sorusu olacak ve 65 dakika süre verilecek. İkinci kitapçıkta 16 Coğrafya-2 sorusu olacak ve 25 dakika süre verilecek, üçüncü kitaçıkta ise 10 Psikoloji, 10 Sosyoloji ve 10 da Mantık olmak üzere 30 Felsefe Grubu sorusu olacak ve 45 dakika süre verilecek.
SORU: LYS-5'te hangi testten kaç soru olacak ve ne kadar süre verilecek?
CEVAP: Tek soru kitapçığı ve tek cevap kartı olacak. Almanca, Fransızca ve İngilizce testler tek kitapçıkta toplanacak ve 80 soru için 120 dakika süre verilecek.
 SORU: Puanlar hesaplanırken testler bir birini etkileyecek mi? Kaç puan türü olacak?
CEVAP: Her test ayrı ayrı kendi içinde değerlendirilecek. YGS'de her aday için YGS-1, YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5, YGS-6 olmak üzere 6 ayrı puan türü oluşturulacak.
SORU: Barajı aşmak için az kaç puan almak gerekiyor?
CEVAP: YGS'de 140-180 arası puan alanlar, sadece meslek yüksekokulları ile ön lisans programlarını seçebilecekler. YGS puanlarından en az birisi 180 ve üzeri olanlar ise ikinci basamağa yani LYS'ye girmeye hak kazanacaklar
SORU:Özel yetenek sınavı ile girilen bölümler için hangi puan türü ve kaç puan gerekecek?
CEVAP: Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan bölümlere başvurabilmek için YGS puanlarından en az birinin 140 ve üzeri olması gerekiyor?
 a 03, 08 şeklinde olan katsayılar, yeni sistemde kaç olacak?
CEVAP: Yerleştirme puanları hesaplanırken Ağırlıklı Orta Öğretim Başarı Puarı (AÖBP), alan içi tercihlerde 0.15 ile alan dışı tercihlerde 0.13 ile çarpılacak. Yani çok az bir fark olacak.
SORU: Meslek lisesi mezunları, kendi alanları ile ilgili programları tercih ettiklerinde artı puan alacaklar mı?
CEVAP: Meslek lisesi ve öğretmen lisesi çıkışlı adaylar, kendi alanlarındake lisans programlarına yerleştirilirken, yerleştirme puanlarına artı olarak AOBPx0,05'lik bir puan daha alacaklar.
 İlk bine girenlere yönelik farklı bir uygulama söz konusu mu??
CEVAP: YGS ve LYS puan türlerinin herhangi birinde ilk 1000'e giren adaylar, bu puan türüyle, yani ilk 1000'e girdikleri puan türüyle yerleştirilirken AOBP'ları, alan içi, alan dışı fark etmeksizin tüm programlar için 0.15'le çarpılacak.
 Üniversiteye giren adayların puanında ne kadarlık bir kayıp söz konusu?
CEVAP: 2009'da bir yükseköğretim kurumuna merkezi sistemle yerleştirilen veya ön kayıtla kaydolan adayların yerleştirme puanları hesaplanırken, mevcut katsayıların yarısı esas alınacak.
SORU: AOBP'nın alan içi ve alandışı tercihler de 200'a göre başka farklılığı var mı?
CEVAP: Ortaöğretim Başarı Puanı'nın alan içi etkisi, önceki yıllara göre azaldı. Alan dışı tercihler de ise arttı. Ek puan da 2009'a göre azaldı.
 Tercihler ne zaman yapılacak?
CEVAP: Tarihler henüz kesin değil ama temmuz sonu, ağustos başı olarark düşünülüyor.
 Tercihlerde bir değişiklik olacak mı?
CEVAP: Hayır. Yine 24 tercih olacak.
SORU: Üniversitelerin kayıt tarihlerinde bir değişiklik söz konusu mu?
CEVAP: Hayır, kayıtlar, öneceki yıllarda olduğu gibi, eğer ekstra bir durum söz konusu olmaz ise 31 Ağustos- 7 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek.
 Soruların içeriğinde bir değişiklik olacak mı?
CEVAP: Hayır soruların içeriğinde, önceki yıllardan farklı olarak hiç bir değişiklik olmayacak. Önceki yıllarda hangi derslerder, konularda, hangi mantıkla soru geliyorsa yine aynı sorular gelecek. Yani yine ÖSYM Soru Bankası'ndan sorular seçilecek. Yeni sınav sistemine yönelik ayrı bir soru bankası oluşturulmadı.
SORU:  Sık sık söz edilen ucu açık sorular bu yıl sorulacak mı?
CEVAP: Hayır, bu yıl söz konusu değil. Önümüzdeki yıllar için düşünülüyor.
 Sınav içeriği bilgiye mi yoksa yeteneğe mi dayalı olacak?
CEVAP: 1998de yapılan değişiklikle, okul içi eğitimi önemli kılmak ve dersaneye bağımlılığı azaltmak için bilgiye dayalı sorulara ağırlık verildi.
 Açık uçlu soru söz konusu mu?
CEVAP: Hayır kesinlikle söz konusu değil. Müfredat dışı kesinlikle soru sorulmayacaktır.
SORU: Lise son sınıftan da soru gelecek mi?
CEVAP: Lisenin tüm sınıflarından soru gelebilir. Birinci sınıftan da, dördüncü sınıftan da...
 
CEVAP: Sınavlar, önceki yıllarda olduğu gibi saat 10'da başlayacak ve her test için 45'er dakikalık süreler verilecek. Gecikmeler olduğu takdirde, süre eklenecek. Yani aradaki geçişler hariç, herkes ve her test için net 45 dakika süre verilecek.
 5 oturum halinde gerçekleşecek sınavlar, uygulama ve güvenirlik açısından bir sorun yaratır mı?
CEVAP: Hayır ÖSYM bu konuda çok deneyimli. İlk kez uygulanacağı için belki bazı salonlarda karışıklıklar çıkabilir ama geneli için bir sorun yaratmaz.
SORU: Sorular tek kitapçık halinde mi olacak?
CEVAP: Hayır her test ayrı bir kitapçık halinde verilecek. Soru kitapçıkları her defasında ayrı ayrı dağıtılıp, her biri için ayrı süre verilecek.
 Meslek yüksek okullarına sınavsız geçiş kaldırıldı mı? Bu konudaki yasal sorunlar aşıldı mı?
CEVAP Hayır, sınavsız geçiş hala devam ediyor. Kaldırılması için yasal düzenleme gerekir. Ama hem katsayıların yok denecek kadar düşürülmesi hem de bu avantajın hala devam ediyor olması Danıştay nezdinde kabul görmeyebilir. Bu yönde açılan davalar henüz sonuçlanmadı.
SORU: Meslek lisesi mezunları şimdi daha mı avantajlı?
CEVAP: Evet demek zor. Önceki sistemde, öncelikle girebildikleri mesleki ve teknik eğitim fakülteleri kapatatılarak yerlerine teknoloji fakülteleri kuruldu. Ama onlara girişte diğer adaylardan hiç bir farkları kalmadı. Yani avantaj sağlanacak derken eldeki hakları da gitti.
 Puan sisteminin öncekinden farkı ne?
CEVAP: Üniversiteye girişte bu yıldan itibaren uygulanacak sınavda, puan türleri yükseköğretim programlarının özelliklerine göre farklılık gösteriyor.
Adayların, sadece tercih etmek istedikleri bölümler için istenen soruları yanıtlamaları, yerleşmede avantaj sağlayacak.
Bundan önceki uygulamada "Sözel", "Sayısal" ve "Eşit Ağırlıklı" olarak belirlenen puan türleri, yeni sistemde YGS’de toplam 6, LYS'de toplam 12 ayrı alt puan türü olarak düzenlendi. Bu durumda birinci ve ikinci aşama sınavlarında toplam 18 ayrı puan türü olacak.
SORU: YGS'de hangi testlerden kaç sonu gelecek? ÖSS ile kıyaslandığında karşılıkları ne oluyor?
CEVAP: YGS’de Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri testlerinin her birinden 40’ar olmak üzere toplam 160 soru yöneltilecek. YGS puanları hesaplanırken, her bir testin ağırlığının farklı olduğu YGS-1, YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5 ve YGS-6 puan türleri hesaplanacak.
YGS’nin alt puan türleri eski sistemle karşılaştırıldığında, YGS-1 ve YGS-2 "Sayısal", YGS-3 ve YGS-4 "Sözel", YGS-5 ve YGS-6 da "Eşit Ağırlıklı" puan türlerine karşılık geliyor.
 Puan türleri hangi testleri kapsıyor?
CEVAP: YGS'deki puan türmeri ve testlerin ağırlıkları şöyle:
YGS-1: Temel Matematik (Yüzde 40), Fen Bilimleri (Yüzde 30), Türkçe (Yüzde 20), Sosyal Bilimler (Yüzde 10)
YGS-2: Fen Bilimleri (Yüzde 40) ve Temel Matematik (Yüzde 30), Türkçe (Yüzde 20), Sosyal Bilimler (Yüzde 10)
YGS-3: Türkçe (Yüzde 40), Sosyal Bilimler (Yüzde 30), Temel Matematik (Yüzde 20), Fen Bilimleri (Yüzde 10)
YGS-4: Sosyal Bilimler (Yüzde 40), Türkçe (Yüzde 30), Temel Matematik (Yüzde 20), Fen Bilimleri (Yüzde 10)
YGS-5: Türkçe (Yüzde 37), Temel Matematik (Yüzde 33), Sosyal Bilimler (Yüzde 20), Fen Bilimleri (Yüzde 10)
YGS-6: Temel Matematik (Yüzde 37), Türkçe (Yüzde 33), Fen Bilimleri (Yüzde 20), Sosyal Bilimler (Yüzde 10)
SORU: YGS puan türleri ile girilecek ön lisans programları hangileri?
CEVAP: YGS için belirlenen puan türlerinin her biriyle girilebilecek yükseköğretim programları farklı olacak.Örneğin
YGS-1 puan türüyle ön lisans programları olan Bilgisayar Programcılığı, Bilgisayar Teknolojisi, Elektronik Teknolojisi, Harita ve Kadastro, İnşaat Teknolojisi, Makina, Mekatronik, Otomotiv Teknolojisi;
YGS-2 ile Ağız ve Diş Sağlığı, Anestezi, Boya Teknolojisi, Çevre Sağlığı, Kağıt Teknolojisi, Kimya Teknolojisi, Maden Teknolojisi;
YGS-3 ile Basın ve Yayıncılık, Adalet, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik;
YGS-4 ile Aşçılık, Büro Hizmetleri ve Yönetici Asistanlığı, Çocuk Gelişimi, Geleneksel El Sanatları, Görsel İletişim, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Turizm Animasyonu, Marka İletişimi;
YGS-5 ile Basım ve Yayın Teknolojileri, Emlak ve Emlak Yönetimi, İkram Hizmetleri, Kooperatifçilik, Kuyumculuk ve Takı Tasarımı, Mimari Restorasyon, Otobüs Kaptanlığı, Posta Hizmetleri, Turizm ve Seyahat Hizmetleri;
YGS-6 ile Bankacılık ve Sigortacılık, Bilgi Yönetimi, Çay Eksperliği, Deniz ve Liman İşletmeciliği, İnsan Kaynakları Yönetimi, Tapu ve Kadastro, Ormancılık ve Orman Ürünleri, Pazarlama gibi bölümlere girilebilecek.
SORU: YGS ile lisans programları hangileri?
CEVAP: Bazı lisans programları, YGS puan türleri ile öğrenci alacak. İşte onlardan bazıları:
YGS-2: Kimya Öğretmenliği,
YGS-5: Okul Öncesi Öğretmenliği programına
YGS-4: Özel Eğitim Öğretmenliği, Zihin Engelliler Öğretmenliği, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği, Görme Engelliler Öğretmenliği, İşitme Engelliler Öğretmenliği, İlahiyat gibi programlara
YGS-6: Üstün Zekalılar Öğretmenliği, İşletme Bilgi Yönetimi (Yüksekokul), İnsan Kaynakları Yönetimi (Yüksekokul)
SORU: LYS'de kaç farklı puan türü var? Ve eski sistemdeki karşılıkları ne?
CEVAP: LYS’de puan türleri MF-1, MF-2, MF-3, MF-4, TM-1, TM-2, TM-3, TS-1, TS-2 ve DİL-1, DİL-2, DİL-3 olarak değişiyor.
MF grubu eski sistemde "Sayısal",
TM grubu "Eşit Ağırlıklı",
TS grubu da "Sözel" puan türlerine karşılık geliyor.
MF ile ilgili puan türlerinde, Matematik, Geometri, Fizik, Kimya ve Biyoloji sorularının ağırlığı çeşitli oranlarda değişiyor.
TM ile ilgili puan türlerinde Matematik, Geometri, Türk Dili ve Edebiyat ile Coğrafya-1 testleri, TS ile ilgili puan türlerinde Türk Dili ve Edebiyatı, Coğrafya-1, Tarih, Coğrafya-2 ve Felsefe grubu testleri yer alıyor.
DİL puan türünde ise LYS’de dil sorularının ağırlığı alt puan türlerine göre değişiyor. DİL-1’de ikinci aşama sınavındaki dil sorularının ağırlığı yüzde 65, DİL-2’de yüzde 50, DİL-3’de yüzde 20 olacak. Sınavın birinci aşaması olan YGS, DİL puanlarını, DİL-1 alt puanında yüzde 35, DİL-2 alt puanında yüzde 50, DİL-3 alt puanında ise yüzde 80 oranında etkileyecek.
SORU: LYS puan türlerine öğrenci alacak lisans programları hangileri?
CEVAP: LYS puanlarına göre öğrenci alacak bölümler şöyle:
MF-1: İlköğretim Matematik Öğretmenliği, Matematik Öğretmenliği, Matematik, Bilgisayar Bilimleri, Astronomi ve Uzay Bilimleri programlarına
MF- 2: Fen Programları, Biyoloji, Biyoloji Öğretmenliği, Fizik, Fen Bilgisi Öğretmenliği, Kimya programlarına
MF-3: Tıp, Eczacılk, Veteriner, Ebelik (Fakülte), Hemşirelik (Fakülte), Beslenme ve Diyetetik (Fakülte), Biyokimya, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon (Fakülte), Genetik ve Biyomühendislik, Moleküler Biyoloji ve Genetik programlarına
MF-4: Bilgisayar Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği, Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı, Biyomedikal Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Uçak Mühendisliği, Deri Mühendisliği, Peyzaj Mimarlığı, Orman Mühendisliği, Otomotiv Mühendisliği, Nükleer Enerji Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Tekstil Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Uzay Mühendisliği
TM-1: Ekonomi, İktisat, Maliye, Muhasebe ve Finans Yönetimi, Bankacılık ve Finansman (Fakülte), Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İnsan Kaynakları Yönetimi (Fakülte)
TM-2: Hukuk, Sınıf Öğretmenliği, Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi, Uluslararası İlişkiler, Avrupa Birliği İlişkileri
TM-3: Arkeoloji, Antropoloji, Çocuk Gelişimi (Fakülte), Felsefe Grubu Öğretmenliği, Psikoloji, Sosyoloji
TS-1: Coğrafya Öğretmenliği, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Medya ve İletişim; Radyo, Sinema ve Televizyon
TS-2: Tarih, Tarih Öğretmenliği, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği, Türkçe Öğretmenliği, Sanat Yönetimi

DİL-2: Batı dilleri ile ilgili bölümler
DİL-3: Doğu dilleri ile ilgili bölümler de DİL-3 puan türüyle öğrenci alıyor.
SORU: Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) ve Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanı (AOBP) değer aralıkları kaç olacak?
CEVAP: Her iki puanın hesaplanmasında da herhangi bir değişiklik söz konusu değil. Ama puan aralıkları, yeni sistemde 50-100 yerine 100-500 olarak belirlenmiştir.
 
CEVAP: Tam puan 500 olduğu için 500 alacak ve bunun yerleştirme puanına etkisi 500 x 0.15 : 75 puan olacaktır. Yerleşleştirme puanı hesaplanırken de AOBP en fazla 500 olduğu için kendi alanıyla ilgili bir tercih yapan öğrencinin puanı 500 artı 75 : 575 puan olacaktır.
SORU: Meslek lisesi mezunları kendi alanları ile ilgili bir lisans programı seçtiklerinde ne kadar artı puan alacaklardır?
CEVAP: Meslek lisesi mezunlarının alacakları artı puan, eğer en yüksek OBP'na sahiplerse 500 x 006 : 30 puan olacaktın. Yani fazla 30 puan
 
CEVAP: Katsayılar yarı yarıya düşecektir. Yerleştirme puanlarına eklenecek puan 0.15 yerine 0.075 ile ek puanları da 0.03 ile çarpılacaktır.

4 Mayıs 2010 Salı

Danıştay'a göre ara eleman olan zirvedekiler

Danıştay Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS)'nda eşit katsayı uygulamasını durdururken, meslek okullarına düşük katsayı uygulaması getirilmeden önce bu okullardan mezun olmuş ve önde gelen meslekleri yapan yüzlerce isim bulunuyor.
Meslek liselilere katsayı ayrımını getiren YÖK eski Başkanı Kemal Gürüz dönemi sonrasında üniversite kapıları kendilerine kapanan isimler arasında ünlü şarkıcı ve futbolcular da var.
Şarkıcı Bülent Ersoy ve Serdar Ortaç, milli futbolcular Mehmet Yıldız ve Emre Aşık, hakem Bünyamin Gezer, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, işadamları Nahit Kiler, Memduh Boydak ve Şadan Kalkavan bu isimlerden sadece birkaçı.
Bu ünlü isimler bugün üniversite okumak isteseler Danıştay kararı gereği puanları düşük katsayı ile çarpılacak.
Bakanlardan profesörlere, milletvekillerinden genel müdürlere, Yargıtay hakimlerine birimlerinde en tepede görev yapan isimler Danıştay'ın son katsayı kararı gereği sadece "ara eleman" olarak değerlendiriliyor.
İstanbul Barosu'nun açtığı dava sonucunda Danıştay 8. Dairesi'nin bayram öncesi çıkan kararında; meslek liselerinde uygulanan eğitim-öğretim programının öncelikle 'belirli mesleklere yönelik ara insan gücü' yetiştirecek şekilde düzenlendiği vurgulandı ve ÖSS'de meslek liselilerin puanlarının genel liselilerle eşit olarak hesaplamasına izin verilmedi.

İşte meslek lisesi mezunu ünlülerden bazıları:
Adana eski Milletvekili Yılmaz Hocaoğlu Seyhan Çobanoğlu Ticaret Meslek Lisesi -Muhasebe
Aksaray MHP Milletvekili Osman Ertuğrul Aksaray Anadolu Teknik Lisesi -Metal İşleri
Süper lig hakemi Bünyamin Gezer Amasya Ticaret Meslek Lisesi ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesi
Futbolcu Gökhan Tokgöz Merzifon Anadolu Teknik Lisesi -Motor
Amasya Barosu eski Başkanı Hıfzı Torumtay Amasya Ticaret Meslek Lisesi ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesi
TRT Daire Başkanı Selami Karanfil Amasya Ticaret Meslek Lisesi ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesi
M.E.B.Kız Teknik Öğretim Genel Müdürü Emine Kıraç Altındağ Atatürk Tek.And.Mes. ve Mes.Lisesi Giyim
Güreşçi - Milletvekili Hamza Yerlikaya Türközü Oğuzhan Anadolu Meslek Lisesi
Milli futbolcu Mehmet Yıldız Gazi Anadolu Teknik Lisesi, Anadolu Meslek Lisesi
MEB EĞİTEK Genel Müdürü Prof. Dr. Nizami Aktürk Gazi Anadolu Teknik Lisesi
Antalya Mahmutlar Belediye Başkanı Alaattin Çakır Alanya Nezihe Soydan Anadolu Ticaret Meslek Lisesi- Muhasebe
MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak Aydın Anadolu Teknik Lisesi -Tesviye
İşadamı Nahit Kiler Bitlis Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi -Metal İşleri
Eski bakan Zeki Ergezen Bitlis Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi
Milli futbolcu Emre Aşık Osmangazi Hürriyet Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi -Yapı Ressamlığı
Milli futbolcu Sedat Özden Tophane Anadolu Teknik Lisesi-Döküm
Milli futbolcu Semih Yuvakuran Bursa Tophane And.Tek. L.And.M.L.Tek.L.ve E.M.L Metal İşleri
MHP Çankırı Milletvekili Ahmet Bukan Çankırı Anadolu Meslek Lisesi
Süper Lig hakemi Serkan Koçak Çankırı Anadolu Teknik Lisesi, Anadolu Meslek Lisesi
Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç Çankırı Anadolu Meslek Lisesi
AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Aydoğmuş Sungurlu Ticaret Meslek Lisesi -Muhasebe
AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel Denizli Anadolu Tic.Mes.Lisesi-Muhasebe
Eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan Edirne Milli Piyango Ticaret Meslek Lisesi-Muhasebe
Oyuncu Murat Soydan Edirne Milli Piyango Ticaret Meslek Lisesi-Muhasebe
Eski bakan Şerif Ercan Edirne Milli Piyango Ticaret Meslek Lisesi-Muhasebe
Yargıtay Hakimi Ömür Yıldız Nurbiye Gülerce Sağlık Meslek Lisesi Sağlık Memurluğu
AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı Nizip Ticaret Lisesi -Muhasebe
Doktor Elif Süleymanoğlu Giresun Görele Sağlık Meslek Lisesi -Acil Tıp Teknisyenliği
Giresun Cumhuriyet Savcısı Ümit Yılmaz Giresun Görele Sağlık Meslek Lisesi Acil Tıp Teknisyenliği
Hatay eski Milletvekili Fuat Geçen Hatay Anadolu Teknik Lisesi, Anadolu Meslek Lisesi
Doç. Dr. Kudret Türeyen Isparta Anadolu Teknik Lisesi Elektrik
Şarkıcı Ayşegül Aldinç Sultanahmet Anadolu Teknik Lisesi ve EML.-Makina Ressamlığı
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Kasımpaşa Çok Programlı Lisesi
Şarkıcı Bülent Ersoy Kadıköy TML ve And.TML.Lisesi Muhasebe
Sanatçı Cem Yılmaz Etiler Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi
TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar Sultanahmet Anadolu Teknik Lisesi AML ve EML- Mobilya
Sanayici Hadi Türkmen Sultanahmet Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi Makine Model
Televizyoncu Mesut Yar Şişli Ana. Tek. Lis., Ana. Mes. Lis.,Tek. Lis., End. Mes. Lis.-Motor
Spor Spikeri Selçuk Ulueren Şişli Ana. Tek. Lis., Ana. Mes. Lis., Tek. Lis., End. Mes. Lis.,
Şarkıcı Serdar Ortaç Haydarpaşa ATL.,AML.,TL ve EML Torna-Tesviye
Armatör Şadan Kalkavan Maçka A.Tuncel Anadolu Teknik Lisesi -Tesviye
Oyuncu Yavuz Seçkin Şişli Ana.Tek.Lis.,Ana.Mes.Lis.Motor
Milli yüzücü İdil Zümbüller Bornova Endüstri Meslek Lisesi-Bilgisayar
Eski Bakan İsmet Sezgin İzmir Ticaret Meslek Lisesi ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesi
Milli futbolcu Ogün Altıparmak İzmir Ticaret Meslek Lisesi ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesi
ODTÜ Eski Rektörü Prof. Mehmet Gönlübol İzmir Ticaret Meslek Lisesi ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesi
Manken Şenol İpek Bornova Mimarsinan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi -Dokuma
İşadamı Memduh Boydak Kayseri Ticaret Meslek Lisesi -Muhasebe
MEB Genel Müdür Hüseyin Acır Seydişehir Anadolu Meslek Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi -Elektrik
Yargıtay Hakimi Mehmet Sağlam Konya Meram Ticaret Meslek Lisesi-Muhasebe
Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı Rize Tevfik İleri Anadolu Meslek Lisesi - Elektrik
Şarkıcı Sinan Özen Rize Tevfik İleri Anadolu Meslek Lisesi - Tesviye
Kanada Carleton Üniversitesi Öğr.Gör.Prof.Dr. Şaban Alaca Tevfik İleri Anadolu Teknik Lisesi -Elektrik
Milli futbolcu Serdar Kulbilge Tekirdağ Ergün Korkmaz Anadolu Teknik Lisesi -Metal İşleri
Coca Cola Ege Bölge Müdürü Ali Öztürk Eşme Endüstri Meslek Lisesi -Tesviye
İşadamı Ali Kırmızı Van Merkez Ana.Tek.,Ana. Mes.Teknik ve End.Mes.Lis.-Metal İşleri
Muş Alpaslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç Van Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi
Oyuncu Arda Kural Yalova Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi -Kimya
CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce Yalova Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Torna-Tesviye
Alıntı
Grab This
Flame Blog's © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute