14 Haziran 2010 Pazartesi

The Core / Çekirdek (Dünyanın Merkezi) / 2003 / Dvdrip / Caps


The Core / Çekirdek

Tür:
Gerilim / Aksiyon / Bilim Kurgu / Felaket
Gösterim Tarihi: 4 Nisan 2003
Yönetmen: Jon Amiel
Senaryo: Cooper Layne , John Rogers
Görüntü Yönetmeni: John Lindley
Müzik: Christopher Young
Yapım: 2003, ABD / İngiltere
Süre: 135 dk.
Oyuncular: Aaron Eckhart (Josh Keyes) , Nicole Leroux (Anne) , Hilary Swank (Albay Rebecca Childs) , Delroy Lindo (Dr. Edward Brazleton) , Stanley Tucci (Dr. Conrad Zimsky) , DJ Qualls (Rat) , Tchéky Karyo (Sergei Leveque) , Richard Jenkins , Bruce Greenwood (Robert Iverson) , Alfre Woodard (Stick)


   Konusu:
Dünyanın farklı bölgelerinde doğaüstü olaylar meydana gelmektedir. Yetkililer olayların nedenini araştırırlarken bilim adamlarından yardım alırlar. Jeofizikçi Dr. Josh Keyes, araştırmaları esnasında dünyanın merkezinde bir sorun tespit eder. İç katmanlarda yeralan çekirdeğin, dünyanın dönüşüne paralel olarak gerçekleşmesi gereken dönüşünde bir sorun vardır. Bunun doğal felaketlere sebep olarak kıyamete yol açabileceğini tespit eder. Keyes, hem dünyayı içinde bulunduğu teknik durumdan kurtarmak, hem de dünya insanlarını feleketten kurtarmak için, saygın bilim adamlarından oluşan işbilir bir takımla birlikte dünyanın iç bölgelerine doğru bir yolculuğa çıkar. Yerkürenin iç gölgelerine doğru eşi benzeri olmayan bir yolculuk başlar. Keşif yeni başlamıştır!


 Alternatif -1

Alternatif -2

13 Haziran 2010 Pazar

Biraz eğitim arası :)

Bu ay biraz yoğun geçeceği için pek yazı yada paylaşım yapamayacağım arkadaşlar..Malum ülkede eğitim dediğinizde akan sular duruyor. :)Su eğitim işlerim bitmesini sabırsızlıkla bekliorum.Bittiği gibi bomba paylaşımlarla tekrar beraber olacağız.Şimdilik bu kadar.Kendinize iyi bakın..Hepinize eğitim hayatınızda başarılar diliyorum..Kolay gelsin :)

10 Haziran 2010 Perşembe

Favicon - Joomlada Favicon değişimi

Favicon Nedir?
Favicon kelime kökeni olarak, malum ingilizce bir terim, "Favorite Icon" kelime gurubunun kısaltmasıdır. (Türkçesi = Favori Simgesi) Favicon bir sitenin aslında bir nevi logo gibi, siteyi simgeleyen ana unsurlarından biridir. 16x16 boyutlarında hazırlanmış *ico uzantılı bir simge dosyasıdır. Örneğin bir ziyaretçi sitenizi sık kullanılanlarına (favorilere) ekledi. Ziyaretçinin tarayıcısında (browser), sık kullanılanlara tıkladığı zaman sitenizin başında sizin faviconunuz yer alacaktır. Ya da ziyaretçi sayfanıza, bilgisayarının masaüstünden kısayol oluşturur ise o oluşturduğu kısayolun simgesi de sizin belirlediğiniz favicon olacaktır. Tüm bunların yanında sitenize girenlerin adres satırının başında göreceği simge olacaktır.

Neden Gereklidir?
Kimisi faviconu küçük, gereksiz bir ayrıntı olarak görmektedir fakat aslında siteyi simgeleyen temel unsurlardan biridir ve sitenize bir saygınlık ve prestij katmaktadır. Ziyaretçinin, faviconu olmayan bir site ile olan bir siteye bakışı çok farklıdır. Favicon olmayan site sanki aceleyle hazırlanmış da hemen yayına başlamış gibi bir intiba yaratır. (genelde de aceleyle yapılan sitelerde favicon gözden kaçar.) Ziyaretçi karşısında bir nevi karizmadır, normal giyimli insanlar arasında takım elbiseli olmak gibi bir saygınlık katar.

Nasıl Oluşturulur?
Kendi tasarladığınız ya da favicon olarak kullanmak istediğiniz resim dosyasını bir resim editörü (Adobe Photoshop gibi) ile açtıktan sonra, daha önce belirttiğimiz gibi 16x16 boyutlarında düzenleyip, farklı kaydet (save as) diyerek, .ico uzantılı kaydetmeniz yeterlidir.
ya da;
Favicon Generator ile programsız, internet üzerinden faviconunuzu oluşturabilirsiniz. Açılan sayfada göz at deyip, favicon yapmak istediğiniz resmi seçin ve "create favicon" butonuna basın. Sayfadaki iconunuzu şimdi bilgisayarınıza kaydedebilirsiniz.

Joomla'da Favicon
Evet o kadar anlattık faviconun ne olduğunu. Sanırım anlaşılmıştır. Şimdi gelelim asıl konumuza. Joomla'da kurulumda otomatik olarak favicon zaten vardır. Şayet sitenizde Joomla ile ilgili bir içerik yayınlamayacaksanız, joomlanın verdiği bu faviconu değiştirmenizi öneririm. Zira diğer Joomla sitelerle aynı faviconu kullanmak pek hoş olmayabilir.
Peki nasıl değiştireceğiz? Joomla'da favicon ana dizinin altındaki images klasörünün içindedir. (nadiren kullanılan temanın bulunduğu klasörde de olabiliyor.) FTP yoluyla bağlandığınız dizindeki favicon.ico isimli dosya ile sizin hazırladığınız faviconu değiştirin. Artık Joomla sitenizin faviconu sizin tasarladığınız simge olacaktır.

dipnot: Bazı tarayıcılarda, çerez ve cache ayarlarından dolayı değişikliği o anda göremeyebilirsiniz. Telaşlanmayın. Mümkünse başka bilgisayarda açın sitenizi ya da bir süre bekleyin.

4 Haziran 2010 Cuma

Adobe güncelleştirmelerini kapatmak..!

Merhaba arkadaşlar.. Kota düşmanı olarak da bilinen güncelleştirmeleri herkes bilir.Kimi zaman programın serialini karalisteye alarak işimize çelme atar,kimi zaman kota sınırı olan arkadaşların ocağına incir ağacı diker :D
Başıma böyle bir olay geldikten sonra bende araştırdım ve sonunda adobe güncelleştirmelerini kapattım.Bakalım nasıl oluyormuş..
xp için;
C:\Documents and Settings\[kullanıcı_adınız]\Local Settings\Application Data\Adobe\Updater5
vista için;
C:\Users\[kullanıcı_adınız]\AppData\Local\Adobe\Updater5 klasörüne gidiyoruz.Orda en altta  AdobeUpdaterInstallMgr isminde simgesiz bir dosya göreceksiniz..Onu açın ve bekleyin..Güncelleştirmeleri arıyor.Bulduktan sonra size resimdeki gibi bir sayfa gösteriyor.
   Burdan sonra en üstte yazan otomatik olarak adobe güncelleştirmelerini denetle yazınının yanındaki checkbox tikini kaldırıyoruz.Ve güncelleştirme uygulamalarının yanındaki tikleride kaldırırsak bizim için daha garanti olur :)Ve sonra tamam diyip gelen uyarıya çıkış diyoruz.
    Artık adobe ile ilgili güncelleştirme sorunu yaşamayacaksınız..! 
Kolay gelsin.
Grab This
Flame Blog's © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute