22 Temmuz 2010 Perşembe

Teknoloji Fakülteleri Öğrenci Alımı,Kontenjan haberi..

Afyon Kocatepe, Fırat, Gazi, Karabük, Marmara, Sakarya ve Süleyman Demirel üniversitelerinin bünyesinde yeni kurulan teknoloji fakültelerinin mühendislik bölümlerine 2010-ÖSYS ile öğrenci alınacak.

YÖK’den edinilen bilgiye göre, bu fakültelere 2010-ÖSYS ile toplam 2 bin 720 kontenjan ayrılması kararlaştırıldı. Bu kontenjanların yüzde 60’ı YGS-1 puanı ile gelecek meslek liseleri mezunları, yüzde 40’ı MF-4 puanı ile gelecek meslek lisesi dışındaki lise mezunları için belirlendi.

Teknoloji fakültelerine YGS-1 puanıyla gelen öğrenciler, 1 yıl hazırlık dersleri aldıktan sonra lisans öğrenimine başlayacak. Böylece bu öğrenciler 1 4 olmak üzere 5 yıl eğitim görecek.

Teknoloji fakültelerinin öğretim üyesi kadrosu, mühendislik fakültelerinden ve teknik eğitim fakülteleri bünyesinde bulunan mühendis orijinli öğretim üyelerinden oluşacak.

Ayrıca, yeni kurulan Sanat ve Tasarım fakültelerinden Gazi Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi de 2010-ÖSYS ile 4 programına öğrenci kabul edecek. Kontenjanı 150 olarak belirlenin bu fakültenin kontenjanının yüzde 60’ı meslek lisesi mezunları ve yüzde 40’ı meslek lisesi dışındaki lise mezunları için olacak. Sanat ve Tasarım Fakültesi, YGS puanı ile öğrenci kabul edecek.

Yeni kurulan 3 turizm fakültesinden Gazi Üniversitesi ve Nevşehir Üniversitesi’nin turizm fakülteleri de 2010-ÖSYS ile öğrenci kabul edecek. Bu iki fakültede eğitim öğretime başlayacak programların toplam kontenjanı 700 olarak belirlendi. Bu kontenjanın yüzde 60’ı meslek lisesi mezunları ve yüzde 40’ı meslek lisesi dışındaki lise mezunları için olacak. Turizm Fakültesi ise YGS ve LYS puanı ile öğrenci alacak.

18 Temmuz 2010 Pazar

Meslek liselilere mühendislik yolu açılıyor..!!

   110 bin meslek liseli üniversite adayının merakla beklediği sorunun cevabı 2010 tercih kılavuzunda netleşti.
   2010- Nisan kılavuzunda yer almayan Eğitim Fakültelerinin akıbetinin ne olacağı merakla bekleniyordu. Açılan Teknoloji ve Turizm Fakülteleri, Meslek Lisesi Öğrencileri için büyük fırsatlar doğuruyor.
   Afyon Kocatepe Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, Gazi Üniversitesi,Karabük Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi Teknoloji Fakülteleri ve Nevşehir Üniversitesi Turizm Fakültesi adlarıyla açılan yeni fakülteler içinde; bilgisayar Mühendisliği, elektrik Mühendisliği, elektrik- elektronik mühendisliği, enerji sistemleri mühendisliği, metalurji ve malzeme mühendisliği, otomotiv mühendisliği ve yazılım mühendisliği olmak üzere toplam 3.420 kontejyanlık bölümler yer alıyor. 2009 yılında 10 bin civarında olan Eğtim Fakülteleri kontejyanlarında, yeni açılan fakültelerde düşüş olduğu göze çarpıyor.
 MESLEK LİSELİ ADAYLARA MÜHENDİSLİK YOLU AÇILIYOR
 Yeni açılan Teknoloji ve Turizm Fakülteleri içindeki mühendislik bölümlerinde 2.052'si sadece meslek liseli adaylara ayrılmış. (METOK- Mesleki tekinik Orta Öğretim Kurumları için ayrılmış kontejyanlar)
2010 Tercih Kılavuzunda yaşanan bu beklenmedik gelişmeyi Akıllı Tercih Sistemi Akademik Danışmanı Burak Kılanç şöyle yorumluyor. " Meslek lisesi mezunları, kendi alanlarında ilerlemek istiyorlarsa ve sınavda iyi bir puan almışlarsa mühendislik formasyonu almaları mümkün olacak. Yeni Teknoloji Fakültelerinin içinde sadece meslek lisesi mezunlarının gireceği kontejyanlar ve hem düz lise hem de meslek lisesi mezunlarının seçebileceği kontejyanlar var.
   Düz lise mezunları ile yarışta yine meslek lisesi mezunlarına avantaj verilmiş. Burada da 0,15 katsayı ile yani alan içi olarak giriyorlar. Mesela makine mühendisliğini ele alalım. Artık makine mühendisliklerinde üç farklı kontenjan karşımıza çıkıyor.
 1- Mühendislik fakültelerindeki makine mühendisliği; buraya genel lise mezunları 0,15 katsayıyla meslek lisesi mezunları 0,12 düşük katsayıyla girebiliyorlar.
 2- Teknoloji fakültelerine makine mühendisliği- 1. tür; sadece meslek liselilerin yerleştirileceği kontejyanlar
3- Teknoloji Fakülteleri makine mühendisliği- 2; Hem düz, hem de meslek lisesi mezunlarının yerleştirileceği kontejyanlar. Burada da Anadolu Meslek Lisesi ve Anadolu Teknik Liseleri mezunları, genel lise sayısal mezunları gibi 0,15 katsayı ile girebiliyorlar.
" Tercihlerin gidişatını değiştierecek bu gelişme ile ilgili tüm detaylar, 2010 tercih kılavuzu 211. sayfa- Tablo 6-2B'de yer alıyor.. (Hürriyet)

17 Temmuz 2010 Cumartesi

Anayasa Referandumu hakkında bilinmesi gerekenler..

Yeni Anayasa referandum paketiyle hayatımızda neler değişecek
Anayasa paketi geçerse, toplumda “somut” değişiklikleri de beraberinde getirecek.
Anayasa Mahkemesi’nin “kısmi iptal” kararı ile Anayasa değişiklik paketinin önü açıldı. Paket, 12 Eylül’de halkoyuna sunulacak. Ve eğer geçerse, bazı kişilerin hayatlarında “somut” değişikliklere neden olacak.
İşte bazı örnekler;
MESLEKTEN İHRAÇ EDİLENLER İTİRAZ EDEBİLECEK
· Van Savcısı Sarıkaya’ya mesleğe dönme imkanı- Değişiklik paketi ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından meslekten ihraç edilenlere yargı yoluna başvurma olanağı getiriliyor. Bu konuda herkesin hatırladığı yakın dönemde yaşanmış olay, Van eski Savcısı Ferhat Sarıkaya’nın meslekten ihracı.Sarıkaya, 9 Kasım 2005′te Şemdinli’deki patlama sonrası meydana gelen olaylar üzerine hazırladığı iddianamede, olaylar nedeniyle tutuklanan astsubay Ali Kaya hakkında “tanırımı, iyi çocuktur” diyen dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile birçok general ve üst düzey subayın da adını iddianameye dahil etmişti. Sarıkaya 2006’da HSYK kararı ile meslekten ihraç edilmişti.
TUĞLUK VE TÜRK’E GERİ DÖNÜŞ ŞANSI
· Aysel Tuğluk ve Ahmet Türk’e aktif siyasi olasılığı- Anayasa Paketi, partisinin kapatılmasına neden olan milletvekilinin üyeliğinin düşmemesini de öngörüyor. Bu konudaki son örnek, DTP’nin kapatılması. Anayasa Mahkemesi’nin DTP’nin kapatılmasına ilişkin verdiği karar ile, Türk ve Tuğluk, milletvekili sıfatını kaybetmişti. Anayasa değişikliğinin geçmesi halinde, iki eski vekil Anayasa mahkemesine başvurup lehte düzenleme isteyerek milletvekilliklerinin iadesini talep edebilecekler.
TSK’DAN ÇIKARILANLARA YARGI YOLU
· İskender Pala gibi binlerce eski subay ve astsubaya yeniden ordu yolu- Anayasa değişiklik paketinin geçmesi halinde, Yüksek Askeri Şura kararı ile TSK’dan çıkarılanlara da yargı yolu açılıyor. Bu konudaki sembol isimlerden biri de, yazar İskender Pala. Pala, “iki darbe arasında” adını taşıyan kitabında, Türk Silahlı Kuvvetleri’nden hangi gerekçe ve şartlarda ihraç edildiğini, buna karşı verdiği hukuk mücadelesini anlatmıştı.Yeni Anayasa değişikliği ile, İskender Pala durumundaki, ordudan ihraç edilmiş binlerce astsubay ve subay dava açabilecek. Bunlardan durumu uygun bulunanların mesleğe dönmelerinin de önü açılacak. Ancak bu sürecin nasıl işleyeceğine ilişkin, yeni yasal düzenlemeler de yapılması gerekiyor. Yeni yasal düzenlemelerde göreve iade edilecek kişinin hangi rütbe ve kıdemden göreve döneceği, tazminat olasılığı gibi unsurların yer alması gerekecek.
KENAN EVREN YARGILANACAK
· Kenan Evren’e yargı yolu açılıyor- Pakette, 12 Eylül dönemindeki Milli Güvenlik Konseyi üyeleri ile bu dönemde kurulan hükümetler ve Danışma Meclisi’nde görev alanların yargılanmasını önleyen geçici 15. madde yürürlükten kaldırılacak. Böylece, 12 eylül darbesinin sorumluları, üst düzey yetkilileri için yargı yolu açılmış olacak.
ŞEHİT AİLELERİNE ÖZEL MADDE
· Şehit ailelerine, gazilere, kadınlara, çocuk ve özürlülere daha fazla hak- Anayasa değişikliğinin getirdiği bir başka unsur, “pozitif ayrımcılığın” artık Türkiye Anayasası’nın bir parçası haline getirilmesi. Bu çerçevede, ülkesi için hayatını kaybetmiş şehitlerin ailelerine, iş göremez hale gelmiş gazilere, kadınlar, çocuklar, yaşlılar ve özürlülere yeni hakların önü açıldı. Bu kesimlere yasalarla tanınacak yeni hakların, Anayasa’nın “eşitlik” ilkesine takılarak, iptal edilmesi olasılığı ortadan kaldırıldı.
· Vergi daireleri yurtdışına çıkış yasağı koyamayacak- Yeni değişiklikler ile, kişisel verilerin korunması Anayasal güvenceye alınacak. Daha önce, vergi borcu nedeniyle, bizzat vergi dairesi tarafından yurtdışına çıkış yasağı konulabiliyordu. Şimdi bu konuda, yani yurtdışına çıkış yasağı konusunda karar, sadece hakimler tarafından verilecek.
· Memurlar toplu sözleşme yapabilecek- Anayasa değişikliği, çalışma hayatında da çok önemli değişiklikler getiriyor. Bundan böyle işçiler, aynı iş kolunda birden fazla sendikaya üye olabilecekler. Memurlara ve diğer kamu görevlilerine toplusözleşme yapma hakkı tanınacak, memurlara verilen uyarma ve kınama cezaları yargı denetimine açılacak. Greve katılan işçilerin ve sendikanın kasıtlı veya kusurlu hareketleri sonucu grev uygulanan işyerinde neden oldukları maddi zarardan sendika sorumlu tutulamayacak. Siyasi amaçlı grev ve lokavt, dayanışma grevi ve lokavtı, genel grev ve lokavt, işyeri işgali, iş yavaşlatma, verim düşürme ve diğer direnişlere ilişkin yasaklar kaldırılacak.
· Ombudsmanlık kuruluyor – Yeni değişiklikler ile, ‘Kamu Denetçiliği Kurumu’ (ombudsmanlık) oluşturulacak.
· Askerlere sivil yargı yolu- Askerlere bazı suçlarda sivil yargı yolu açılacak. Siviller, savaş hali dışında askeri mahkemelerde yargılanamayacak.
ANAYASA MAHKEMESİ’NE ÜYE SINIRLAMASI
· Normal vatandaş, Anayasa Mahkemesi’ne başvurabilecek- Anayasa Mahkemesi Anayasa değişiklikleri kapsamında, yeniden yapılandırılacak. Halen 11 asıl 4 yedek üyeli Anayasa Mahkemesi, 17 asıl üyeden oluşacak. Cumhurbaşkanı’nın yanı sıra Meclis de 2 üyeyi, Sayıştay Genel Kurulu’nun gösterdiği 3’er aday arasından, 1 üyeyi ise baro başkanlarının avukatlar arasından göstereceği 3 aday arasından gizli oyla seçecek. Mevcut durumda, süresiz (kaç yaşında seçildiğine bakılmaksızın emeklilik yaşı olan 65 yaşına kadar) olan Anayasa Mahkemesi üyeliği 12 yıl ile sınırlandırılacak. 12 yıldan önce yaş sınırını dolduran üye emekliye ayrılacak. Ve en önemli değişiklik olarak; Artık sıradan vatandaşlar da Anayasa Mahkemesi’ne başvurabilecek. Daha önce sadece mahkemeler, ana muhalefet partisi ya da TBMM’de 110 milletvekili topluca Anayasa Mahkemesi’ne başvurabiliyordu.
· Genelkurmay başkanı da, Meclis Başkanı da Yüce Divan’da yargılanabilecek- Meclis Başkanı, Genelkurmay Başkanı, kuvvet komutanları da Yüce Divan’da yargılanacak.
· HSYK’nın yapısı: HSYK’nın halen 7 olan üye sayısı 22’ye, 5 olan yedek üye sayısı ise 12’ye çıkarılacak. HSYK, 3 daire halinde çalışacak. HSYK’nın mevcut asıl ve yedek üyelerinin görevleri, seçildikleri sürenin sonuna kadar devam edecek. (Hürriyet)

16 Temmuz 2010 Cuma

Tercihler Hakkında..

   YGS sınavı uzun süre hazırlandığınız bilgilerinizi ve hünerlerinizi sergileyeceğiniz bir sınav olacaktır. Bu sistem içerisinde amaçlarınıza ulaşmak için geçmek zorunda olduğunuz YGS ‘de elbette bilgi kadar zamanla da yarışacaksınız. Ve aynı zamanda bilgi kadar sınav sistemini de bilmekte önemlidir. Şimdi 2010 YGS de sisteme şöyle bir göz atalım.
2010 YGS 11 Nisan pazar günü 10:00’ da uygulanacaktır.
YGS’ nin süresi 160 dakikadır. Sınavda Temel Matematik, Türkçe, Sosyal ve Fen Bilimleri testleri yer almaktadır.
YGS’ de 6 çeşit puan türü vardır. YGS-1 ve YGS-2 eski sistemdeki Sayısal-1 yerine geçen puan türleridir.
YGS-3 ve YGS-4 eski sistemdeki Sözel-1 yerine geçen puan türüdür.
YGS-5 ve YGS-6 eski sistemdeki EA-1 yerine geçen puan türüdür.
YGS ‘ de adayın puanının hesaplanması için en az iki testten 0.5’ er net yapması gerekir.
YGS’ de yer alan 4 testte yer alan sorulardan bırakılan netler ve bunların puan olarak değeri LYS puanına toplamda %40 olarak katkı yapacaktır.
Ancak YGS’ nin Dil puanlarına etkisi farklı oranlarda olacaktır.
DİL-1 puanı hesaplanırken YGS %35 etkili olurken DİL-2 puanı hesaplanırken %50, DİL-3 puanı hesaplanırken %80 oranında etki edecektir.
YGS ‘ de 6 çeşit puan türünün her birindeki Temel Matematik, Türkçe, Sosyal ve Fen Bilimleri testlerinin her puan türündeki % lik ağırlığı birbirinden farklıdır. Her puan türüyle farklı yükseköğretim programlarına yerleştirme yapılacaktır eski sistemde puan türü hesaplanırken ders grubu başarısı göz önüne alınırken 2010 YGS ‘de ders başarısı ön plana çıkmış durumdadır.
YGS’ de 3 baraj puanı bulunmaktadır. Peki adaylar hangi baraj puanını geçerse hangi haklara sahip olacaktır.
TABAN PUAN-1
140 puan(Birinci baraj puanı): YGS’ de 140 puanı alan adaylar sınavsız geçişle girilen 2 yıllık MYO’ ları dışındaki 2 yıllık Ön Lisans programları ve açık öğretim programlarını tercih etme liselerin resim, müzik, spor vs alanlarından mezun adaylarda kendi alanlarıyla ilgili yetenek sınavlarına girme hakkını elde edeceklerdir. Liselerin FEN, TM, SOSYAL alanlarından mezun olan adaylar yetenek sınavlarına girebilmek için YGS’ den en az 180 ve üstü puan almalıdır.
Açık öğretim Fakültesi Açık öğretim Okul Öncesi Öğretmenliği (YGS), Açık öğretim İngilizce Öğretmenliği( DİL-1)gibi bölümler açık öğretim olmasına rağmen kontenjanlıdır ve YGS, LYS puanı ile girilir.
Bunlardan Açık öğretim Okul öncesi Öğretmenliği sadece Kız Meslek lisesi Çocuk Gelişimi alanından mezun olan adayların YGS puanıyla yerleşebildikleri bir bölümdür. Diğer adaylar bu bölümü tercih edememektedir.
Açık öğretim İngilizce öğretmenliği bölümüne de Anadolu öğretmen lisesi mezunları ek puanla yerleşerek diğer liselerin İngilizce alanından mezun olanlara göre avantaj elde ederek bu bölümlerin kontenjanlarını doldurmaktadır.
2 yıllık meslek yüksekokullarına Meslek Lisesi öğrencileri sınavsız geçişle yerleştikten sonra onlardan boş kalan kontenjanlara merkezi yerleştirmeden sonra tercihleri arasında bulunuyorsa genel lise yada diğer meslek liselerinin farklı alanlarından mezun olan adaylar alan dışı kırılmış(AOBP 0, 12 ile çarpılmış) YGS puanlarıyla yerleşme şansı bulabilirler
TABAN PUAN-2
180 puan(İkinci baraj puanı): YGS’ de 180 ve üstü puan alan adaylar LYS sınavların dan istediklerine girme hakkına sahiptir.
TABAN PUAN-3
180 puan(Üçüncü baraj puanı): LYS puanı ile öğrenci alan 4, 5 ve 6 yıllık lisans programlarını ve (eski sistemde EA-1, SAY-1 ve SAY-1) yeni sistemde YGS puanlarıyla öğrenci alan lisans programlarını tercih etme hakkına sahiptirler.
Adaylar 6 YGS puan türü(YGS-1, YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5, YGS6) içerisinde kendi alanıyla ilgili olmayan bir puan türünden 180 barajını geçse dahi LYS sınavlarında kendi alanıyla ilgili LYS sınavlarına girme ve kendi alanındaki LYS puanlarıyla girilen 4-5-6 yıllık lisans programlarına tercih yapma hakkına sahiptir. Meslek lisesinden mezun bir aday ek puanla ir yere yerleşebilmek için YGS ‘ den en az 180 puan almalıdır.
2 ya da 4 yıllık kontenjansız bir açık öğretim programına yerleşen bir aday bir sonraki yıl bir yükseköğretim programına yerleştirilirken AOBP’ si kırılmaz. 2010’ da 2 ya da 4 yıllık bir örgün yükseköğretim programına yerleşen bir aday aynı yıl AÖF ‘ nin kayıt döneminde yerleştiği programla aynı olmamak koşuluyla direkt AÖF bürosuna giderek açık öğretim fakültesine de kayıt yaptırıp iki üniversite birden okuma hakkına sahiptir.
Kimya öğretmenliği neden YGS puanıyla öğrenci almaktadır? Kimya Öğretmenliğinin YGS-2 puanıyla öğrenci almasının sebebi meslek liselerinde Kimya ve Kimya Teknolojisi alanlarının bulunmasıdır. Bu alanlardan mezun olan adaylar Kimya Öğretmenliğine ek puanla yerleşirken Genel Liselerin ve diğer liselerin Fen alanından mezun olan adaylarda YGS-2 puanlarıyla alan içi olarak tercih edebilmektedirler.
Karşısında Fakülte ya da Yüksekokul yazan programlar o programın Fakülte ya da Yüksekokul bünyesinde bulunmasına göre puan türündeki farklılığı belirtmek içindir.
Eşit Ağırlıklı, Sosyal Ağırlıklı ve Sayısal Ağırlıklı programların özelliği nedir ?
Örneğin Eşit Ağırlıklı Programlar; Bu programa yerleşmek isteyen adaylar Eşit Ağırlıklı programlar Yüksekokulu için YGS-5, Eşit Ağırlıklı programlar Fakültesi için TM-2 puanlarına göre iktisadi ve idari bilimler fakültesi gibi alanlara yerleşiyorlar daha sonra 2.sınıfta iktisat, işletme, kamu yönetimi gibi bölümleri seçebiliyorlar .
Eşit Ağırlıklı Programlar, Sayısal Ağırlıklı Programlar, Sözel Ağırlıklı Programlar, Dil Ağırlıklı Programlar’ a üniversite de yerleştirme fakülte ve puan bazındadır.
Fakülte ve puan türü tercihi yapan öğrenciler kayıt olurken istedikleri bölüm/programı tercih ederler.
Birinci sınıfın sonunda bu tercihlerini (puan türü bazında)değiştirme veya kesinleştirme hakları vardır.
Ancak, ÖSYM tarafından yapılan merkezi sınavla bu programlara yerleştirilen öğrencinin ortak eğitimi başarı ile tamamladıktan sonra Yükseköğretim kurumları arasında Ön Lisans ve Lisans Düzeyinde Yatay Geçiş Esaslarına ilişkin Yönetmeliğin 10 ncu maddesi hükümleri kapsamında bu lisans derecelerinden birinde öğrenime devam edebilmesi için merkezi sınavdan aldığı puanın, merkezi sınava girdiği yıl itibariyle yurt içindeki diğer üniversitelerdeki eşdeğer programa kayıt yaptıran en düşük puanlı öğrencinin puanından az olmaması şarttır.
Sayısal Ağırlıklı Programlar; “Fakülte seçiyorsunuz. Örneğin Mühendislik Fakültesi seçtiniz. Birinci sınıfı fakültenin diğer bölümlerindeki öğrencilerle ortak derslerden oluşan bir sistemle okuyorsunuz. Meslekleri, bölümleri tanıyorsunuz. Sonra Mühendislik Fakültesi içindeki Bilgisayar, Elektronik, Endüstri, Makine
Mühendisliği arasında bir seçim yapıyorsunuz.
2009’da ÖSS puanı veya özel yetenek sınavı sonucu ile bir yükseköğretim programına (açıköğretimin kontenjansız bölümleri hariçtir.)yerleştirilen adaylar 2010-ÖSYS ile bir yükseköğretim programına yerleştirilirken AOBP’ ye eklenecek katsayılar yarıya düşürülecektir.
Sınavsız geçiş ile 2009 ÖSYS’ de bir yükseköğretim programına yerleştirilen adayların 2010 da AOBP’ lerine uygulanacak katsayılarda ise herhangi bir değişiklik olmayacaktır.
2010 da sınava giren her aday Ortaöğretim başarı puanı (AOBP-SÖZ, AOBP-SAY ve AOBP-EA ) üç puan türünde hesaplanacaktır. OBP’ lerin ağırlıklandırılmasında okulun son sınıf öğrencilerinin ilgili yılda elde ettiği AOBP –SAY için YGS-1 VE YGS-2’ nin ortalamalarının ortalaması AOBP-SÖZ için YGS-3 ve YGS-4’ ün ortalamalarının ortalaması, AOBP EA için de YGS-5 ve YGS-6’nın ortalamalarının ortalaması kullanılacaktır.
Kaynak

13 Temmuz 2010 Salı

Resimdekilere iyi bakın..



1. Bill Gates, Microsoft founder Bill Gates, Microsoft kurucusu
2. Homer, Greek poet Homer, Yunan şair
3. Cui Jian, Chinese singer Cui Jian, Çin şarkıcı
4. Vladimir Lenin, Russian revolutionary Vladimir Lenin, Rus devrimci
5. Pavel Korchagin, Russian artist Pavel Korchagin, Rus sanatçı
6. Bill Clinton, former US President Bill Clinton, eski ABD Başkanı
7. Peter the Great, Russian leader Büyük Petro, Rus lider
8. Margaret Thatcher Margaret Thatcher
9. Bruce Lee, martial arts actor Bruce Lee, dövüş sanatları aktörü
10. Winston Churchill Winston Churchill
11. Henri Matisse, French artist Henri Matisse, Fransız ressam
12. Genghis Khan, Mongolian warlord Cengiz Han, Moğol savaş ağası
13. Napoleon Bonaparte, French military leader Napolyon Bonapart, Fransız askeri lider
14. Che Guevara, Marxist revolutionary Che Guevara, Marksist devrimci
15. Fidel Castro, former Cuban leader Fidel Castro, eski Küba lideri
16. Marlon Brando, actor Marlon Brando, aktör
17. Yasser Arafat, former Palestinian leader Yaser Arafat, eski Filistin lideri
18. Julius Caesar, Roman emperor Jül Sezar, Roma İmparatoru
19. Gen. Claire Lee Chennault, WW II US aviator Gen Claire Lee Chennault, WW II ABD havacı
20. Luciano Pavarotti, singer Luciano Pavarotti, şarkıcı
21. George W. Bush, former US President George W. Bush, eski ABD Başkanı
22. The Prince of Wales Galler Prensi
23. Liu Xiang, Chinese Olympic hurdler Liu Xiang, Çin Olimpiyat engelli yarış binicisi
24. Kofi Annan, former UN Secretary General Kofi Annan, eski BM Genel Sekreteri
25. Zhang An, the painter Zhang An, ressam
26. Mikhail Gorbachev, former Russian leader Mihail Gorbaçov, eski Rusya lideri
27. Li Tiezi, the painter Li Tiezi, ressam
28. Dante Alighieri, Florentine poet Dante Alighieri, Floransalı şair
29. Dai Dudu, the painter Dai Dudu, ressam
30. Pele, Brazilian footballer Pele, Brezilyalı futbolcu
31. Guan Yu, Chinese warlord Guan Yu, Çin savaş ağası
32. Ramses II, Egyptian pharaoh Ramses II, Mısır firavunu
33. Charles De Gaulle, French general Charles De Gaulle, genel Fransızca
34. Albert Nobel, Swedish chemist who founded the Nobel prizes Albert Nobel, Nobel ödül kurulan İsveçli kimyager
35. Franklin Roosevelt, former US President Franklin Roosevelt, eski ABD Başkanı
36. Ernest Hemingway, American novelist Ernest Hemingway, ABD'li romancı
37. Elvis Presley, American singer Elvis Presley, ABD'li şarkıcı
38. Robert Oppenheimer, US physicist Robert Oppenheimer, ABD'li fizikçi
39. William Shakespeare, playwright William Shakespeare, oyun yazarı
40. Wolfgang Amadeus Mozart, composer Wolfgang Amadeus Mozart, besteci
41. Steven Spielberg, US film director Steven Spielberg, ABD yönetmen
42. Pablo Picasso, Spanish painter Pablo Picasso, İspanyol ressam
43. Marie Curie, physicist and pioneer of radioactivity Marie Curie, fizikçi ve radyoaktivite öncü
44. Zhou Enlai, first Premier of the People's Republic of China Çu Enlay, ilk Premier Çin Halk Cumhuriyeti of
45. Johann Wolfgang Von Goethe, German writer Johann Wolfgang Von Goethe, Alman yazar
46. Laozi, Chinese philosopher Laozi, Çinli filozof
47. Marilyn Monroe, American actress Marilyn Monroe, ABD'li oyuncu
48. Salvador Dali, Spanish painter Salvador Dali, İspanyol ressam
49. Dowager Cixi, former ruler of China Dowager Cixi, Çin'in eski hükümdar
50. Ariel Sharon, former Israeli Prime Minister Ariel Sharon, İsrail eski Başbakanı
51. Qi Baishi, Chinese painter Qi Baishi, Çinli ressam
52. Qin Shi Huang, former Chinese Emperor Qin Shi Huang, eski Çin İmparatoru
53. Mother Teresa, Roman Catholic missionary Rahibe Teresa, Roma Katolik misyoner
54. Song Qingling, Chinese politician Song Qingling, Çinli politikacı
55. Rabindranath Tagore, Indian poet Rabindranath Tagore, Hintli şair
56. Otto Von Bismarck, German statesman Otto Von Bismarck, Alman devlet adamı
57. Run Run Shaw, Chinese media mogul Run Run Shaw, Çince medya kralı
58. Jean-Jacques Rousseau, Swiss philosopher Jean-Jacques Rousseau, İsviçreli filozof
59. Audrey Hepburn, actress Audrey Hepburn, oyuncu
60. Ludwig Van Beethoven, German composer Ludwig Van Beethoven, Alman besteci
61. Adolf Hitler, Nazi leader Adolf Hitler, Nazi lideri
62. Benito Mussolini, Italian fascist leader Benito Mussolini, İtalyan faşist lider
63. Saddam Hussein, former Iraq president Saddam Hüseyin, eski Irak devlet başkanı
64. Maxim Gorky, Russian writer Maksim Gorki, Rus yazar
65. Sun Yat-Sen, Chinese revolutionary Sun Yat-Sen, Çinli devrimci
66. Den Xiaoping, Chinese revolutionary Den Xiaoping, Çinli devrimci
67. Alexander Pushkin, Russian author Aleksandr Sergeyeviç Puşkin, Rus yazar
68. Lu Xun, Chinese writer Lu Xun, Çinli yazar
69. Joseph Stalin, former Soviet Union leader Joseph Stalin, eski Sovyetler Birliği lideri
70. Leonardo Da Vinci, Italian painter Leonardo Da Vinci, İtalyan ressam
71. Karl Marx, German philosopher Karl Marx, Alman filozof
72. Friedrich Nietzsche, German philosopher Friedrich Nietzsche, Alman filozof
73. Abraham Lincoln, former US President Abraham Lincoln, eski ABD Başkanı
74. Mao Zedong, Chinese dictator Mao Zedong, Çin diktatör
75. Charlie Chaplin, British actor Charlie Chaplin, İngiliz aktör
76. Henry Ford, founder of Ford motor company Henry Ford, Ford motor şirketi kurucusu
77. Lei Feng, Chinese soldier Lei Feng, Çin asker
78. Norman Bethune, Canadian physician Norman Bethune, Kanadalı doktor
79. Sigmund Freud, Austrian psychiatrist Sigmund Freud, Avusturyalı psikiyatrist
80. Juan Antonio Samaranch, former International Olympic Committee president Juan Antonio Samaranch, eski Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı
81. Chiang Kai Shek, Chinese general Çan Kay Şek, genel Çin
82. The Queen Queen
83. Leo Tolstoy, Russian novelist Leo Tolstoy, Rus romancı
84. Li Bai, Chinese poet Li Bai, Çinli şair
85. Corneliu Baba, Romanian painter Corneliu Baba, Romen ressam
86. Auguste Rodin, French artist Auguste Rodin, Fransız sanatçı
87. Dwight Eisenhower, former US President Dwight Eisenhower, eski ABD Başkanı
88. Michael Jordan, US basketball player Michael Jordan, ABD'li basketbolcu
89. Hideki Tojo, former Japanese Prime Minister Hideki Tojo, eski Japonya Başbakanı
90. Michelangelo, Italian Renaissance painter Michelangelo, İtalyan Rönesans ressamı
91. Yi Sun-Sin, Korean naval commander Yi Sun-Sin, Kore deniz komutanı
92. Mike Tyson, American boxer Mike Tyson, ABD'li boksör
93. Vladimir Putin, Russian Prime Minister Vladimir Putin, Rusya Başbakanı
94. Hans Christian Andersen, Danish author Hans Christian Andersen, Danimarkalı yazar
95. Shirley Temple, American actress Shirley Temple, ABD'li oyuncu
96. Albert Einstein, German physicist Albert Einstein, Alman fizikçi
97. Moses, Hebrew religious leader Musa, İbranice dini lider
98. Confucius, Chinese philosopher Konfüçyüs, Çinli filozof
99. Ghandi, Indian spiritual leader Gandi, Indian ruhani lideri
100. Vincent Van Gogh, Dutch painter Vincent Van Gogh, Hollandalı ressam
101. Toulouse Lautrec, French painter Toulouse Lautrec, Fransız ressam
102. Marcel Duchamp, French artist Marcel Duchamp, Fransız sanatçı

(Osama bin Laden, founder of al Qaeda, is behind George W. Bush, no 21) (Usame bin Ladin, El Kaide kurucusu, George W. Bush, arkasında hiçbir 21

12 Temmuz 2010 Pazartesi

>> Markalar ve Sloganları

Merhaba arkadaşlar geçen zamandır hiç yazamıyordum ama bunu paylaşmak istedim..Takip ettiğim sitede sloganları toplamışlar bir yerde yayınlamışlar çok hoşuma gitti..Biraz ç(alıntı) yaptık :) 
İşte marka ve sloganlar:
Ace - Lekelere Düşman, Çamaşıra Dost
Adidas - Impossible İs Nothing
Adidas - Not İs İmposible
Ajans Press - Medyadaki Gözünüz
Akbank -Yaşamı Kolaylaştırmanın Yolu
Akmina Maden Suyu - Meyveler Gaza Geldi
Alarko Kombi - Gerçek Kombi Gerçek Konfor
Alo - Beyazötesi
Arçelik-Küçük Bir Arçelik`Le Sevgiye Zaman Kalır.
Arko Krem - En Değerli Giysiniz Cildiniz
Arko-Erkek Adama Hikaye Gerisi
Arow-Tek Benzeri Öteki Teki.
Artema - Aç Kapa, Aç Kapa
Avea -Şimdi Konuşma Zamanı
Bay Door - Gerçekler Ve Düşler Vardır,Arasında Kapılar
Beko- Bir Dünya Markası
Benq - Eğlence Nerede Benq Orada!
Bim-Toptan Fiyatına Parakende Alışveriş
Biskrem - Bi Biskrem Versem?
Bonus Card - Alsak Alsak Bedavaya Ne Alsak?
Bp - Ağzı Olan Konuşuyor
Burger King - Ateş Seni Çağırıyoo
Capri Sun - Önce Hüplet, Sonra Gümlet
Carrefour - Evdeki Hesaba Uyar
Casper - Türkiyenin Prestiji
Cnbc-E - Yaşamın Renkleri
Coca Cola Light - Işığını Yansıt
Cornetto - Aşkımla Erir Misin?
Çamlıca - Ayılana Gazoz, Bayılana Limon
D Smart - Kendini Şımart!
D Smart - Türkiye'nin Dijital Platformu
Danone - Tatlı Krizini Tatlıya Bağlayan Tatlı
Digiturk - Digi Digi Digi Türkler, Mutlu Mesut Aileler
Egos - Başınıza Gelen En Güzel Şey
Elektrolux - Sizi Düşünür
Eti Browni - Mutlu Et Kendini
Eti Turti - Eline Sağlık Eti’ciğim, Senin Ki Gibi Olmuş Anneciğim
Eti-Lezzet Uygarlığı
Fanta - Aramızda
Fersan- Önce İnsan
Ford - Feeling Difference
Ford-Farklılığı Hissedin
Franke - Mutfaklara Seçkin Dokunuş…
Freşa - İyi Yaşa
Garanti Bankası - Başka Bir Arzunuz?
Hsbc-Dünyanın Yerel Bankası
Hürriyet - Hürriyettir.
Hyundai-Drive Your Way -Yol Senin
Jill-Eskimiş Çoraplarınızı Atın, Atamazsanız Paspas Yapın.
Kalebodur - Seramik Budur.
Kanal D - De Bana, De Bana… Kanal D Bana.
Kemal Kükrer - Mutfakta Son Sözü O Söyler
L`Oreal - Çünkü Siz Buna Değersiniz.
Lays - Yiyin Garii
Lg- Life`S Good
Luna - Yoksa Siz Hala Annenizin Margarinini Mi Kullanıyorsunuz?
Mastercard - Paranın Satın Alamayacağı Şeyler Vardır. Geri Kalan Herşey İçin Mastercard.
Mavi Jeans - Çok “Güzel” Oluyoruz
Migros- Alışverişin En Keyiflisi
Mojo - Hayallerini Mojo'la!
Mudo Concept - Bulunmaz Hint Kumaşı Bulunur.
Nescafe - Kokusunda Davet Var
No Şuga Şekersiz - Çünkü Şeker Sizsiniz!
Nokia-Connectıng People
Olips - Annenizin Onayladığı Şeker
Omo - Kirlenmek Güzeldir
Oyakbank - İyiler Mutlaka Kazanır.
Pegasus - Uçmanın Kolay Yolu
Pepsi- Daha Fazlasını İste
Peugeot-Otomobil Böyle Her Zaman Keyif Vermeli
Pınar Beyaz- Çocuklara Kahvaltıyı Sevdiren Beyaz!
Pirelli - Kontrolsüz Güç, Güç Değildir.
Pirelli - Kontrolsüz Güç, Güç Değildir.
Profilo- Dayanıklı Ev Aletleri
Saba - Saba, Çok İyi Televizyon.
Samsung - Hayal Etmek Hiç Zor Değil
Sana - Yaşasın Yemek Yemek!
Sony - Benzersiz
Sunny - Bana Derler Sunny, Güldürürüm Seni
Şok-Daha Ucuzu Yok
Tamek - Tamekse Koy Sepete.
Tefal- Ne Varsa Sende Var
Teknosa - Herkes İçin Teknoloji
Turkcell - E Bağlan Hayata…
Türkcell-Bağlan Hayata
Ülker Kremini - Adını Unutabilirsiniz, Tadını Asla!
Vestel - Teknolojinin Türkçe'si
Vestel- Teknolojinin Türkçesi
Vodafone - Anı Yaşa
Vodafone- Telsim -Anı Yaşa
Yörsan- Gelenekten Geleceğe
Grab This
Flame Blog's © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute