3 Ekim 2010 Pazar

Üniversiteden birkaç hafta notları.. | Uzaktan Eğitim Sakarya Üniversitesi

Sakarya Üniversitesi / Bilişim Ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği 
   Merhaba arkaadaşlar ; 
   Herkesin hayalidir iyi bir üniversitede okumak.. Ve bu zamana kadar kazanmak için kendini ders çalışmaktır sınav stresidir yıprattığı uzun bir Öss maratonu..Neyse ki hepsi bitti.Artık üniversitedeyim..Okulumdan çok memnunum.Ama bölümü Hendek'e taşımaları çok saçma olmuş.Ana kampüste olsaydı deymeyin keyfime.. :) 
   Hendek her geçen dönem bir kat daha gelişiyor..Mevcut olmayan dükkanlar bakmışsınız yarı veya bir dönem sonra açılıyor.Öğrenciler için sosyal aktivite ağları az da olsa kafeler,aperatif büfeler ve en önemlisi okula giderken (bunu çoğu kişinin isteyipte yaşayamadığı) yolun kenarındaki çınar ağaçları eşliğinde okula kadar trafiğe kapalı yürüme yolu olması insanın buraya bağlanmasını iki kat daha arttırıyor :) Günün her saati canlılığını kaybetmeyen bu çınar ağaçlı yolunu bir kere görmenizi ve orda yürümenizi şiddetle tavsiye ederim :)
   Okulun ilk günü yapılmayacak birşey yaptım.İlk üç derse yetişemedim .. Arkadaşımın azizliğine uğradım ve neyseki gün içindeki diğer derslere girmeyi başarabildim.Hocalarımın bazıları ile tanıştım.Hepsi yoğun görünse de sizi dinlemek için bir 5 dkk kendi zamanlarından ayırabiliyorlar.(Bir çay nelere kadiir :D )Bölümüm uzaktan eğitim olmasına rağmen hocalar bu konu hakkında öğrencilere toleranslı davranıyorlar.Size bir görmüş tavsiyesi olarak tercih etmemenizi tavsiye ederim.Derslerin zorluğu yada kolaylığından değil..Burası Türkiye.Yeni bir bölüm açıldığında açılsın da zaten okutulmaya başlandığında oluşacak açıklar yada hatalar zaman içerisinde giderilir diye bir düşünce var.Neyse ki ilk sınıflar bunu atlatmış.Biz birkat daha avantajlı hale geldik.İlk sorunlar onlarda patlak vermiş neyseki atlatılmış..Suan hala sıkıntı var.Sıkıntılar ne ki diye duyar gibiyim.. :) Bir kere ders saatiniz örgünlerin 1/3 yada 1/4 'ü.Sadece uygulama dersleri sınıfta hallediliyor.Konu anlatımları Akademik LMS tarafından takip ediliyor.Çok fazla harç ücreti ödüyosunuz ve ödediğiniz para nereye gidiyor diye arkasını aramaya başlıyosunuz ki aramayın hiç..Derslerin dağılımına göre 2-3-4 günde okula gidebilirsiniz ama bu tam gün ders görüleceği anlamı taşımıyor.Her gün bir saat ders içinde okulun yolunu tepebilirsiniz :)
   Okula başladığınız da ilk tutuşursunuz.Ya bunun örgüne geçişi yok mu ? Ne biçim sistem.Merak etmeyin bu atmosferi burada yaşamaya başladığınızda ister istemez rafa kaldırıp ileriyi düşünmeye başlayacksınız ( Bu cümlede %100 öznel) 
    Çimlerin üzerinde oturmanın ve günün sıkıntısını onları yolarak çıkarmanız paha biçilemez .. Hep sıkıntı mı olacak,tabikide hayır.Dersi hoca bir kere anlatır derler.Bana her saat der hakika anlatıyor.Videolar sayesinde ne zaman isterseniz orda,o anda izleme şansınız var.Aynı dersi hem örgünler hemde uzaktan eğitimler görüyor.Arada hiçbir fark yok.Verilen ödevler bile aynı.Gece erken yatma, sabah erken kalkma derdiniz anca 1. öğretimde görülür.(Ders saatleri istisnai bir durum)Kampüste konserler,seminer, konferans, Bilişim forumları "Ev sahibi olduklarımız ve bizim düzenlediklerimiz mevcut" birçok farklı aktiviteler mevcut(muş). Buralarda daha fazla zaman geçirme ve kendinizi eğer geliştirmek istiyorsanız daha fazla vaktinizin olduğu sadece uzaktan eğitim var..
   Ben meslek lisesi çıkışlıyım.Genelde sınıf mevcudunu meslek liseliler oluşturuyor.Burada eğer kendinizi lisede bilgisayar üzerine geliştirmiş belli bir yol almışsanız sadece matematik dersine çalışma ihtiyacınız olacak,türkçe dersinde kompozisyon yazma becerinizi tekrar kazanmış olacaksınız.Tabi günlük tekrarlarınızı yaparsanız ne vizede ders çalışma stresine kapılırsınız nede finallerde.. :)
   Size iki hafta boyunca yaşadığım anılarımı aktardım.Eğer bu yazıyı okulumdan yada sınıfımdan bir arkadaşım okumuşsa benimle iletişime geçsin..Soracağınız kafanıza takılan sorular olursa bu sayfa altındaki yorum bölümünden size cevaplamaya çalışacağım.Tercih sizin,Karar sizin..Hepinize kolay gelsin..

0 yorum:

Yorum Gönder

Grab This
Flame Blog's © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute