26 Nisan 2010 Pazartesi

Bilinmeyen Terimler ve Anlamları

RC (Release Candidate)
Release candidate (RC) "sürüm adayı" yada "yayınlanma adayı" olarak kısaltılan bir bilgisayar terimidir.
Programcıların yazdıkları ilk yazılıma "alfa sürüm" adı verilir. Bu ilk aşamada ortaya çıkan yazılımdır. Daha sonra testleri geçen yazılım "beta sürüm" adını alır.
Beta testlerini geçen yazılımlar Release Candidate (RC) statüsüne geçerler. Bu yazılımın beta testlerinin tamamlandığını ve yayınlanmaya hazır olduğunu gösterir.
RC Release Candidate sürümünde yeni kod yada ek bir özellik eklenmez.Microsoft ürettiği yazılımları alfa, beta, Release candidate, release to manufacturing  (RTM) ve general availability (GA) olarak sınıflandırmaktadır.Microsoft windows işletim sistemlerinde Release Candidate aşamasından sonra "release to manufacturing - RTM" yani türkçesiyle "satışa hazır" duruma gelir. Bu aşamada Microsoft bazı özel müşterilerine denemeleri için yazılımın bir kopyasını gönderir.RTM yani release to manufacturing sürümünün hemen arkasından yazılım kutulanarak raflardaki yerini alır.

İntel Hyper-Threading Teknolojisi
Intel® Hyper-Threading teknolojisi (Intel® HT teknolojisi) üzerine inşa edilmiş Intel Core i3 işlemci, her birinde iki thread bulunan çift çekirdeğinden maksimum performans alır. 4 thread’e bölünen verilerle eş zamanlı olarak daha fazla uygulama çalıştıracak ve birçok işi daha hızlı yapacaksınız.2 işlemcinin kendine 2 yardımcı sanal işlemci açması gibi görülebilir.

İntel Turbo Boots Teknolojisi

Intel’in yeni nesil Core i5 ve Core i7 işlemci ailesinin hepsi, işlemci gücüne ihtiyaç olduğunda işlemci hızını biraz daha yukarı çekerek performansı arttırıyor. Üstelik bunu tamamen otomatik yapıyor; kullanıcı sadece çalışmasını yapıyor.

 

0 yorum:

Yorum Gönder

Grab This
Flame Blog's © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute