29 Nisan 2010 Perşembe

YGS sonuçları açıklanıyor 2010 ÖSYM | YGS | OSYS

11 Nisan 2010 Pazar günü yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçları yarın açıklanacak. Avea, Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarını, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklandığı anda abonelerine ulaştıracağını duyurdu.YGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

11 Nisan 2010 Pazar günü yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçları yarın açıklanacak.

      Avea'dan yapılan açıklamada, Avea'nın çözüm ortağı ESTER ve ÖSYM işbirliği ile gerçekleştirilen ''Mobilöğren ÖSYM Mobil Bilgi Servisi'' sayesinde Avea abonelerinin YGS sonuçlarını ÖSYM tarafından açıklandığı anda kısa mesaj ile öğrenilebilecekleri belirtildi.YGS geride kaldı ancak bir sonraki aşama alınan puanlarla başa çıkmak olacak. Bu noktada stresi biraz azaltmaya uğraşan Avea ve Turkcell, ÖSYM ile işbirliği yaparak YGS sonuçlarını açıklandığı anda aboneleriyle paylaşma kararı aldılar


    Servisten yararlanmak isteyen adayların ''KAYIT boşluk TC Kimlik Numarası'' yazıp, 3366'ya mesaj göndererek servise kayıt yaptırmalarının yeterli olduğu dile getirilen açıklamada, servise kayıt olduktan sonra 5 arkadaşını öneren Avealı adayların, arkadaşları da servise kayıt olurlarsa YGS ve Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarını ücretsiz olarak öğrenme şansına sahip olacakları ifade edildi.


     Kampanyadan yararlanmak isteyen Avea abonelerinin, ''ÖSYM ? boşluk ? CEP1 CEP2 CEP3 CEP4 CEP5'' yazıp 3366'ya 0,40 lira karşılığında mesaj göndermelerinin yeterli olacağı kaydedildi.


    Adayların ayrıca ''sorgulama YGS boşluk - TC Kimlik No'' yazıp, 3366'ya mesaj göndererek, sonuçlar açıklandıktan sonra da puanlarını öğrenebilecekleri, adayların LYS sonuçları için servise tekrar kayıt olmalarının gerekmediği bildirildi.


   Servise kayıt olan adayların YGS sonuçlarını 3 mesaj, LYS sonuçlarını girilen sınav sayısına bağlı olarak maksimum 10 mesaj, yerleştirme sonuçlarını ise 1 mesaj olarak alacakları belirtildi.


     YARIMAĞAN'DAN AÇIKLAMA

    Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, sınav sonuçlarını değerlendirme çalışmalarının sürdüğünü söyledi.11 Nisan 2010 Pazar günü gerçekleştirilen ve 1 milyon 512 bin 450 adayın başvurduğu Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nın (YGS) sonuçları bu hafta açıklamayı planladıklarını belirten Yarımağan, ''Sınav sonuçlarını bu cuma gününe kadar yetiştirmeye çalışacağız'' diye konuştu.

YGS'DE BİR PUAN İPTAL EDİLDİ
     ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, 11 Nisan’da yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) yer alan matematik testindeki 20 numaralı sorunun, çift yanıtlı olduğu için iptal edildiğini bildirdi. Yarımağan, Hürriyet’e, “Uzmanlarımız iddia edilen bütün soruları incelediler. Bu soru dışında diğer sorularda iptal edilmesini gerektirecek bir hata olmadığına karar verdiler. Adaylar tedirgin olmasınlar. Hepsinin puan hesaplamalarında soruyu doğru yanıtlamış olarak kabul edeceğiz” bilgisini verdi.

YGS'DE BİR YANLIŞ KİTAPÇIK İDDİASI

     İddiaya göre, YGS sınav merkezlerinden Şehit Öğretmen Kubilay Lisesi'ndeki bir salonda, sınavın başlamasından yaklaşık 10 dakika sonra salon başkanı, yanlış dağıttığını belirterek soru kitapçıklarını topladı.

     Salon başkanı, bazı öğrencilerin itirazına rağmen soru kitapçıklarındaki cevapları silmelerine, zaman kaybı olmaması gerekçesiyle izin vermedi.

    Bu salonda sınava giren 18 öğrenci arasında yer alan Gamze Demir (19), bu durumdan dolayı mağdur olduğunu belirterek, salon başkanı ve gözetmeni hakkındaki şikayet dilekçesini, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığına iletilmek üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim etti.

    Demir, AA muhabirine, bu yıl ikinci kez sınava girmesi nedeniyle stres düzeyinin yüksek olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:
''Sınavda 9-10 soru çözdükten sonra salon başkanı, yanlış dağıttığını söyleyerek soru kitapçıklarını toplamaya başladı. Ben en azından kitapçıklardaki cevaplarımızı silmemiz için zaman vermelerini istememe rağmen susmamı söyleyerek bunu kabul etmedi. Başkasının cevapladığı sorular benim önüme geldi, benim cevapladıklarım da başkalarının önüne... Hem cevap anahtarını sildiğim hem de sorulara tekrar baktığım için zaman kaybı yaşadım. Ayrıca sınava böyle başlamak moralimi çok bozdu, hatta sınavdan çıkmayı bile düşündüm ama telafisi olmadığı için yaşadıklarımı unutmaya çalışıp sınava konsantre olmaya çalıştım.''
Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazanmayı hedeflediğini dile getiren Demir, sınavın sonucunu merakla beklediğini ifade etti.
     Demir'in dershanedeki rehber öğretmeni Meral Garip de dalında dershanenin en başarılı 5 öğrencisi arasında yer alan öğrencisinin başına gelen olayın benzerini, bugüne kadar duymadığını söyledi.


    Bu kadar önemli bir sınavda, görevlerinin önceden kendilerine bildirilmesine rağmen salon başkanı ve gözetmeninin yaptığının tam bir sorumsuzluk örneği olduğunu iddia eden Garip, şöyle konuştu:
''Öğrenciler, geleceklerini belirleyecek bu sınavda hem zaman kaybı yaşamış hem moralleri bozulmuş hem de bir nevi soru kitapçıklarının değişmesiyle birbirlerine kopya vermiş gibi olmuş. Öğrenciler, önüne gelen cevaplanmış sorularla başka bir seçeneğin doğru olduğunu düşünse bile kafa karışıklığı yaşamıştır. Zaten öğrencilerin sınav stresi yüksek, bir de böyle bir olay yaşamaları büyük talihsizlik olmuş.''

     Garip, öğrencilerin soru kitapçıklarının değişmesiyle cevap anahtarlarını silmek zorunda kaldığını belirterek, ''Eğer öğrenciler cevap anahtarını iyi silemediyse ve soru kitapçığı değiştiği için farklı bir seçeneği işaretlediyse, cevap anahtarlarının okunması sırasında aynı soruda iki seçenek işaretlenmiş gibi algılanıp sorunun geçersiz sayılma riski de var'' dedi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Grab This
Flame Blog's © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute