5 Mayıs 2010 Çarşamba

100 Soruda YGS, LYS (Yeni Üniversiteye Giriş Sınavı)

SORU: Yeni sınav sisteminde kısaltmalar hangi anlama geliyor?
CEVAP: İşte size yeni sınav sistemi sözlüğü:
YGS: Yükseköğretime Giriş Sınavı
LGS: Lisans Giriş Sistemi
OBP: Ortaöğretim Başarı Puanı
AOPB: Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanı
Y-YGS: AOBP eklenmiş Yerleştirme Yükseköğretime Giriş Puanı
Y- LGS: AOBP eklenmiş Lisans Yerleştirme Puanı
ÖSYM: Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi
ÖSYS: Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı
SORU:Üniversiteye giriş başvuruları hangi tarihler arasında gerçekleşecek?
 CEVAP: Başvurular, 18 Ocak-12 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek. Başvuru kılavuzları, liselerden ÖSYM merkezlerinden alınabilecek.
 SORU: Sınavlar hangi tarihlerde gerçekleşecek?
CEVAP: YGS 11 Nisan'da, LYS ise 19 ve 27 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek.
 SORU: LYS için ayrıca bir başvuru gerekecek mi?
CEVAP; Evet, YGS barajını aşanlar eğer LYS'ye girmek isterler ise 5-14 Mayıs tarihleri arasında başvuruda bulunmak zorundalar.
SORU: YGS'de kaç soru sorulacak, ne kadar süre verilecek?
CEVAP: YGS'de toplam 160 soru yer alacak ve 160 dakika süre verilecek. Türkçe, Temel Matamatik, Fen ve Sosyal Bilimlerden 40'ar soru sorulacak. Tek kitapçık, tek cevap kartı ve tek oturum halinde gerçekleşecek.
 SORU: YGS hangi tip sorulardan oluşacak?
CEVAP: YGS ortak müfredata dayalı sorulardan oluşacak. İlköğretim den soru gelebilir. Ama daha lise bir ve diğer sınıflardaki ortak derslerden oluşacak.
SORU: YGS'de puanlama, kaç puan üzerinden yapılacak. Kaç tür puan olacak ve baraj puanları kaç olacak?
CEVAP:Puanların en küçüğü 100, en yükseği ise 500 olacak. 3 tür taban puan olacak. Taban Puanı-1'de 140 puan barajını aşanlar ön lisans ve açıköğretim progmlaranı tercih edebilecekler. Taban Puanı-2'de 180 puanla ikinci aşama sınavlarına yani LYS'ye katılma hakkı elde edilecek, Taban Puanı 3'te 180 barajını aşanlar da birinci aşama sınavı yani YGS puanıyla öğrenci alan 4 yıllık lisans programlarını tercih etme hakkı kazanacaklar. Yani geçen yıl SÖZ-1, SAY-1, EA-1 puanıyla öğrenci alan programlara girebilecekler.
 SORU: Geçen yılki puanlar ile yeni puanlar kıyaslandığında, nasıl bir paralellik söz konusu?
CEVAP: YGS-1'de Türkçe 20, Temel Matamatik 40, Sosyal Bilimler 10, Fen Bilimleri yüzde 30 ağırlığa sahip olacak ve geçen yıl ki Sayısal-1 puanına eşdeğer olacak. YGS-2'de Türkçe 20, Temel Matamatik 30, Sosyal Bilimler 10, Fen Bilimleri 40 ağırlığa sahip olacak ve yine Sayısal-1 puanıyla öğrenci alan programlara yönelik olacak.YGS-3 ve YGS-4 puanları ise Sözel-1 puanlarının yerine, YGS-5 ve YGS-6 puanları da Eşit Ağırlık -1 puanlarının yerine geçecek ve testlerin ağırlıkları da yine geçen yılkine yakın oranlarda olacak.
SORU: Birinci Basamak Sınavı YGS'de kaç test yer alacak?
CEVAP: YGS 4 farklı testten oluşacak. Türkçe, Temel Matamatik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler
 Snavı LYS'de hangi testler olacak?
CEVAP: İkinci aşama sınavı LYS'de 5 ayrı test olacak. LYS-1'de Matematik ve Geometri, LYS-2'de Fizik, Kimya, Biyoloji, LYS-3'de Türk Dili Edebiyatı, Coğrafya 1, LYS-4'de Tarih, Coğrafya 2, Felsefe, LYS-5'te ise Yabancı Dil testleri yer alacak.
SORU: LYS'de hangi gün, hangi sınavlar olacak?
CEVAP: 19 Haziran Cumartesi saat 10'da Matamatik (YLS-1), öğlenden sonra 14.30'da da Yabancı Dil (YLS-5) gerçekleşecek. 20 Haziran pazar günü saat 10'da ise Sosyal Bilimler (YLS-5) sınavı var. 26 Haziran cumartesi günü saat 10'da Edebiyet-Coğrafa (YLS-4) sınavı, 27 Haziran Pazar günü saat 10'da da Fen Bilimleri (YLS-2) sınavı gerçekleşecek.
 Test içeriği nasıl olacak?
CEVAP: LYS'de Türkçe testinde Türkçe'yi kullanma gücüyle ilgili sorular olacak. Daha önceki Türkçe testlerinden bir farkı olmayacak. Sosyal Bilimler testlerinde de sosyal bilimlerdeki kavram ve ilkelerle düşünmeye dayalı sorular olacak.
SORU: LYS-1'de hangi testten kaç soru sorulacak? Ne kadar süre verilecek?
CEVAP: İki kitapçıktan oluşacak. Birinci kitapçıkta 50 Matamatik sorusu olacak ve 75 dakika süre verilecek. İkinci kitapçıkta ise 30 Geometri sorusu olacak ve 45 dakika süre verilecek. Cevap kartı ise ortak olacak.
  Testen kaç soru olacak ve ne kadar süre verilecek?
CEVAP:Fizik, Kimye ve Biyoloji sorularının ayrı ayrı yer aldığı üç ayrı kitapçık olacak. Her üç kitapçıkta da 45'er soru yer alacak ve her test için 45'er dakikalık süreler verilecek. Cevap kartı üç test için aynı olacak.
SORU: LYS-3'dehangi testlerden kaç soru yer alacak ve kaç dakika süre verilecek?
CEVAP: İki ayrı kitapçık olacak. İlk kitapçıkta Türk Dili ve Edebiyatı testleri yer alacak 56 soru için 85 dakika süre verilecek. İkinci kitapçıkta ise Coğrafya-1 testleri yer alacak ve 24 soru için 35 dakika süre verilecek. Cevap kartı her iki test için de ortak olacak.
 SORU: LYS-4'de hangi testlerden kaç soru yer alacak ve ne kadar süre verilecek?
CEVAP: Üç ayrı kitapçık olacak. İlk kitapçıkta 44 Terih sorusu olacak ve 65 dakika süre verilecek. İkinci kitapçıkta 16 Coğrafya-2 sorusu olacak ve 25 dakika süre verilecek, üçüncü kitaçıkta ise 10 Psikoloji, 10 Sosyoloji ve 10 da Mantık olmak üzere 30 Felsefe Grubu sorusu olacak ve 45 dakika süre verilecek.
SORU: LYS-5'te hangi testten kaç soru olacak ve ne kadar süre verilecek?
CEVAP: Tek soru kitapçığı ve tek cevap kartı olacak. Almanca, Fransızca ve İngilizce testler tek kitapçıkta toplanacak ve 80 soru için 120 dakika süre verilecek.
 SORU: Puanlar hesaplanırken testler bir birini etkileyecek mi? Kaç puan türü olacak?
CEVAP: Her test ayrı ayrı kendi içinde değerlendirilecek. YGS'de her aday için YGS-1, YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5, YGS-6 olmak üzere 6 ayrı puan türü oluşturulacak.
SORU: Barajı aşmak için az kaç puan almak gerekiyor?
CEVAP: YGS'de 140-180 arası puan alanlar, sadece meslek yüksekokulları ile ön lisans programlarını seçebilecekler. YGS puanlarından en az birisi 180 ve üzeri olanlar ise ikinci basamağa yani LYS'ye girmeye hak kazanacaklar
SORU:Özel yetenek sınavı ile girilen bölümler için hangi puan türü ve kaç puan gerekecek?
CEVAP: Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan bölümlere başvurabilmek için YGS puanlarından en az birinin 140 ve üzeri olması gerekiyor?
 a 03, 08 şeklinde olan katsayılar, yeni sistemde kaç olacak?
CEVAP: Yerleştirme puanları hesaplanırken Ağırlıklı Orta Öğretim Başarı Puarı (AÖBP), alan içi tercihlerde 0.15 ile alan dışı tercihlerde 0.13 ile çarpılacak. Yani çok az bir fark olacak.
SORU: Meslek lisesi mezunları, kendi alanları ile ilgili programları tercih ettiklerinde artı puan alacaklar mı?
CEVAP: Meslek lisesi ve öğretmen lisesi çıkışlı adaylar, kendi alanlarındake lisans programlarına yerleştirilirken, yerleştirme puanlarına artı olarak AOBPx0,05'lik bir puan daha alacaklar.
 İlk bine girenlere yönelik farklı bir uygulama söz konusu mu??
CEVAP: YGS ve LYS puan türlerinin herhangi birinde ilk 1000'e giren adaylar, bu puan türüyle, yani ilk 1000'e girdikleri puan türüyle yerleştirilirken AOBP'ları, alan içi, alan dışı fark etmeksizin tüm programlar için 0.15'le çarpılacak.
 Üniversiteye giren adayların puanında ne kadarlık bir kayıp söz konusu?
CEVAP: 2009'da bir yükseköğretim kurumuna merkezi sistemle yerleştirilen veya ön kayıtla kaydolan adayların yerleştirme puanları hesaplanırken, mevcut katsayıların yarısı esas alınacak.
SORU: AOBP'nın alan içi ve alandışı tercihler de 200'a göre başka farklılığı var mı?
CEVAP: Ortaöğretim Başarı Puanı'nın alan içi etkisi, önceki yıllara göre azaldı. Alan dışı tercihler de ise arttı. Ek puan da 2009'a göre azaldı.
 Tercihler ne zaman yapılacak?
CEVAP: Tarihler henüz kesin değil ama temmuz sonu, ağustos başı olarark düşünülüyor.
 Tercihlerde bir değişiklik olacak mı?
CEVAP: Hayır. Yine 24 tercih olacak.
SORU: Üniversitelerin kayıt tarihlerinde bir değişiklik söz konusu mu?
CEVAP: Hayır, kayıtlar, öneceki yıllarda olduğu gibi, eğer ekstra bir durum söz konusu olmaz ise 31 Ağustos- 7 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek.
 Soruların içeriğinde bir değişiklik olacak mı?
CEVAP: Hayır soruların içeriğinde, önceki yıllardan farklı olarak hiç bir değişiklik olmayacak. Önceki yıllarda hangi derslerder, konularda, hangi mantıkla soru geliyorsa yine aynı sorular gelecek. Yani yine ÖSYM Soru Bankası'ndan sorular seçilecek. Yeni sınav sistemine yönelik ayrı bir soru bankası oluşturulmadı.
SORU:  Sık sık söz edilen ucu açık sorular bu yıl sorulacak mı?
CEVAP: Hayır, bu yıl söz konusu değil. Önümüzdeki yıllar için düşünülüyor.
 Sınav içeriği bilgiye mi yoksa yeteneğe mi dayalı olacak?
CEVAP: 1998de yapılan değişiklikle, okul içi eğitimi önemli kılmak ve dersaneye bağımlılığı azaltmak için bilgiye dayalı sorulara ağırlık verildi.
 Açık uçlu soru söz konusu mu?
CEVAP: Hayır kesinlikle söz konusu değil. Müfredat dışı kesinlikle soru sorulmayacaktır.
SORU: Lise son sınıftan da soru gelecek mi?
CEVAP: Lisenin tüm sınıflarından soru gelebilir. Birinci sınıftan da, dördüncü sınıftan da...
 
CEVAP: Sınavlar, önceki yıllarda olduğu gibi saat 10'da başlayacak ve her test için 45'er dakikalık süreler verilecek. Gecikmeler olduğu takdirde, süre eklenecek. Yani aradaki geçişler hariç, herkes ve her test için net 45 dakika süre verilecek.
 5 oturum halinde gerçekleşecek sınavlar, uygulama ve güvenirlik açısından bir sorun yaratır mı?
CEVAP: Hayır ÖSYM bu konuda çok deneyimli. İlk kez uygulanacağı için belki bazı salonlarda karışıklıklar çıkabilir ama geneli için bir sorun yaratmaz.
SORU: Sorular tek kitapçık halinde mi olacak?
CEVAP: Hayır her test ayrı bir kitapçık halinde verilecek. Soru kitapçıkları her defasında ayrı ayrı dağıtılıp, her biri için ayrı süre verilecek.
 Meslek yüksek okullarına sınavsız geçiş kaldırıldı mı? Bu konudaki yasal sorunlar aşıldı mı?
CEVAP Hayır, sınavsız geçiş hala devam ediyor. Kaldırılması için yasal düzenleme gerekir. Ama hem katsayıların yok denecek kadar düşürülmesi hem de bu avantajın hala devam ediyor olması Danıştay nezdinde kabul görmeyebilir. Bu yönde açılan davalar henüz sonuçlanmadı.
SORU: Meslek lisesi mezunları şimdi daha mı avantajlı?
CEVAP: Evet demek zor. Önceki sistemde, öncelikle girebildikleri mesleki ve teknik eğitim fakülteleri kapatatılarak yerlerine teknoloji fakülteleri kuruldu. Ama onlara girişte diğer adaylardan hiç bir farkları kalmadı. Yani avantaj sağlanacak derken eldeki hakları da gitti.
 Puan sisteminin öncekinden farkı ne?
CEVAP: Üniversiteye girişte bu yıldan itibaren uygulanacak sınavda, puan türleri yükseköğretim programlarının özelliklerine göre farklılık gösteriyor.
Adayların, sadece tercih etmek istedikleri bölümler için istenen soruları yanıtlamaları, yerleşmede avantaj sağlayacak.
Bundan önceki uygulamada "Sözel", "Sayısal" ve "Eşit Ağırlıklı" olarak belirlenen puan türleri, yeni sistemde YGS’de toplam 6, LYS'de toplam 12 ayrı alt puan türü olarak düzenlendi. Bu durumda birinci ve ikinci aşama sınavlarında toplam 18 ayrı puan türü olacak.
SORU: YGS'de hangi testlerden kaç sonu gelecek? ÖSS ile kıyaslandığında karşılıkları ne oluyor?
CEVAP: YGS’de Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri testlerinin her birinden 40’ar olmak üzere toplam 160 soru yöneltilecek. YGS puanları hesaplanırken, her bir testin ağırlığının farklı olduğu YGS-1, YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5 ve YGS-6 puan türleri hesaplanacak.
YGS’nin alt puan türleri eski sistemle karşılaştırıldığında, YGS-1 ve YGS-2 "Sayısal", YGS-3 ve YGS-4 "Sözel", YGS-5 ve YGS-6 da "Eşit Ağırlıklı" puan türlerine karşılık geliyor.
 Puan türleri hangi testleri kapsıyor?
CEVAP: YGS'deki puan türmeri ve testlerin ağırlıkları şöyle:
YGS-1: Temel Matematik (Yüzde 40), Fen Bilimleri (Yüzde 30), Türkçe (Yüzde 20), Sosyal Bilimler (Yüzde 10)
YGS-2: Fen Bilimleri (Yüzde 40) ve Temel Matematik (Yüzde 30), Türkçe (Yüzde 20), Sosyal Bilimler (Yüzde 10)
YGS-3: Türkçe (Yüzde 40), Sosyal Bilimler (Yüzde 30), Temel Matematik (Yüzde 20), Fen Bilimleri (Yüzde 10)
YGS-4: Sosyal Bilimler (Yüzde 40), Türkçe (Yüzde 30), Temel Matematik (Yüzde 20), Fen Bilimleri (Yüzde 10)
YGS-5: Türkçe (Yüzde 37), Temel Matematik (Yüzde 33), Sosyal Bilimler (Yüzde 20), Fen Bilimleri (Yüzde 10)
YGS-6: Temel Matematik (Yüzde 37), Türkçe (Yüzde 33), Fen Bilimleri (Yüzde 20), Sosyal Bilimler (Yüzde 10)
SORU: YGS puan türleri ile girilecek ön lisans programları hangileri?
CEVAP: YGS için belirlenen puan türlerinin her biriyle girilebilecek yükseköğretim programları farklı olacak.Örneğin
YGS-1 puan türüyle ön lisans programları olan Bilgisayar Programcılığı, Bilgisayar Teknolojisi, Elektronik Teknolojisi, Harita ve Kadastro, İnşaat Teknolojisi, Makina, Mekatronik, Otomotiv Teknolojisi;
YGS-2 ile Ağız ve Diş Sağlığı, Anestezi, Boya Teknolojisi, Çevre Sağlığı, Kağıt Teknolojisi, Kimya Teknolojisi, Maden Teknolojisi;
YGS-3 ile Basın ve Yayıncılık, Adalet, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik;
YGS-4 ile Aşçılık, Büro Hizmetleri ve Yönetici Asistanlığı, Çocuk Gelişimi, Geleneksel El Sanatları, Görsel İletişim, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Turizm Animasyonu, Marka İletişimi;
YGS-5 ile Basım ve Yayın Teknolojileri, Emlak ve Emlak Yönetimi, İkram Hizmetleri, Kooperatifçilik, Kuyumculuk ve Takı Tasarımı, Mimari Restorasyon, Otobüs Kaptanlığı, Posta Hizmetleri, Turizm ve Seyahat Hizmetleri;
YGS-6 ile Bankacılık ve Sigortacılık, Bilgi Yönetimi, Çay Eksperliği, Deniz ve Liman İşletmeciliği, İnsan Kaynakları Yönetimi, Tapu ve Kadastro, Ormancılık ve Orman Ürünleri, Pazarlama gibi bölümlere girilebilecek.
SORU: YGS ile lisans programları hangileri?
CEVAP: Bazı lisans programları, YGS puan türleri ile öğrenci alacak. İşte onlardan bazıları:
YGS-2: Kimya Öğretmenliği,
YGS-5: Okul Öncesi Öğretmenliği programına
YGS-4: Özel Eğitim Öğretmenliği, Zihin Engelliler Öğretmenliği, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği, Görme Engelliler Öğretmenliği, İşitme Engelliler Öğretmenliği, İlahiyat gibi programlara
YGS-6: Üstün Zekalılar Öğretmenliği, İşletme Bilgi Yönetimi (Yüksekokul), İnsan Kaynakları Yönetimi (Yüksekokul)
SORU: LYS'de kaç farklı puan türü var? Ve eski sistemdeki karşılıkları ne?
CEVAP: LYS’de puan türleri MF-1, MF-2, MF-3, MF-4, TM-1, TM-2, TM-3, TS-1, TS-2 ve DİL-1, DİL-2, DİL-3 olarak değişiyor.
MF grubu eski sistemde "Sayısal",
TM grubu "Eşit Ağırlıklı",
TS grubu da "Sözel" puan türlerine karşılık geliyor.
MF ile ilgili puan türlerinde, Matematik, Geometri, Fizik, Kimya ve Biyoloji sorularının ağırlığı çeşitli oranlarda değişiyor.
TM ile ilgili puan türlerinde Matematik, Geometri, Türk Dili ve Edebiyat ile Coğrafya-1 testleri, TS ile ilgili puan türlerinde Türk Dili ve Edebiyatı, Coğrafya-1, Tarih, Coğrafya-2 ve Felsefe grubu testleri yer alıyor.
DİL puan türünde ise LYS’de dil sorularının ağırlığı alt puan türlerine göre değişiyor. DİL-1’de ikinci aşama sınavındaki dil sorularının ağırlığı yüzde 65, DİL-2’de yüzde 50, DİL-3’de yüzde 20 olacak. Sınavın birinci aşaması olan YGS, DİL puanlarını, DİL-1 alt puanında yüzde 35, DİL-2 alt puanında yüzde 50, DİL-3 alt puanında ise yüzde 80 oranında etkileyecek.
SORU: LYS puan türlerine öğrenci alacak lisans programları hangileri?
CEVAP: LYS puanlarına göre öğrenci alacak bölümler şöyle:
MF-1: İlköğretim Matematik Öğretmenliği, Matematik Öğretmenliği, Matematik, Bilgisayar Bilimleri, Astronomi ve Uzay Bilimleri programlarına
MF- 2: Fen Programları, Biyoloji, Biyoloji Öğretmenliği, Fizik, Fen Bilgisi Öğretmenliği, Kimya programlarına
MF-3: Tıp, Eczacılk, Veteriner, Ebelik (Fakülte), Hemşirelik (Fakülte), Beslenme ve Diyetetik (Fakülte), Biyokimya, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon (Fakülte), Genetik ve Biyomühendislik, Moleküler Biyoloji ve Genetik programlarına
MF-4: Bilgisayar Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği, Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı, Biyomedikal Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Uçak Mühendisliği, Deri Mühendisliği, Peyzaj Mimarlığı, Orman Mühendisliği, Otomotiv Mühendisliği, Nükleer Enerji Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Tekstil Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Uzay Mühendisliği
TM-1: Ekonomi, İktisat, Maliye, Muhasebe ve Finans Yönetimi, Bankacılık ve Finansman (Fakülte), Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İnsan Kaynakları Yönetimi (Fakülte)
TM-2: Hukuk, Sınıf Öğretmenliği, Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi, Uluslararası İlişkiler, Avrupa Birliği İlişkileri
TM-3: Arkeoloji, Antropoloji, Çocuk Gelişimi (Fakülte), Felsefe Grubu Öğretmenliği, Psikoloji, Sosyoloji
TS-1: Coğrafya Öğretmenliği, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Medya ve İletişim; Radyo, Sinema ve Televizyon
TS-2: Tarih, Tarih Öğretmenliği, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği, Türkçe Öğretmenliği, Sanat Yönetimi

DİL-2: Batı dilleri ile ilgili bölümler
DİL-3: Doğu dilleri ile ilgili bölümler de DİL-3 puan türüyle öğrenci alıyor.
SORU: Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) ve Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanı (AOBP) değer aralıkları kaç olacak?
CEVAP: Her iki puanın hesaplanmasında da herhangi bir değişiklik söz konusu değil. Ama puan aralıkları, yeni sistemde 50-100 yerine 100-500 olarak belirlenmiştir.
 
CEVAP: Tam puan 500 olduğu için 500 alacak ve bunun yerleştirme puanına etkisi 500 x 0.15 : 75 puan olacaktır. Yerleşleştirme puanı hesaplanırken de AOBP en fazla 500 olduğu için kendi alanıyla ilgili bir tercih yapan öğrencinin puanı 500 artı 75 : 575 puan olacaktır.
SORU: Meslek lisesi mezunları kendi alanları ile ilgili bir lisans programı seçtiklerinde ne kadar artı puan alacaklardır?
CEVAP: Meslek lisesi mezunlarının alacakları artı puan, eğer en yüksek OBP'na sahiplerse 500 x 006 : 30 puan olacaktın. Yani fazla 30 puan
 
CEVAP: Katsayılar yarı yarıya düşecektir. Yerleştirme puanlarına eklenecek puan 0.15 yerine 0.075 ile ek puanları da 0.03 ile çarpılacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Grab This
Flame Blog's © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute